Search
menu
Search

Politie arresteert eerste verdachte van doodslag Nederlandse filmmaker op Mallorca

Oeps ... foto ontbreekt!

Politie arresteert eerste verdachte van doodslag Nederlandse filmmaker op Mallorca

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – De Policía Nacional heeft de eerste verdachte van de dodelijke vechtpartij van afgelopen vrijdagmorgen waarbij de Nederlandse cineast Wouter van Luijn overleed aangehouden. Het gaat om de chauffeur van de huurauto die de gewonde Nederlander naar het ziekenhuis bracht. Volgens de agenten klopt zijn verhaal niet en wijst alles erop dat hij bij de dodelijke vechtpartij betrokken was of in ieder meer weet.

In ons eerste bericht was nog niet veel informatie bekend rondom de dood van de 34-jarige Nederlander op het eiland Mallorca. Inmiddels is bekend dat de overleden Nederlander de Amsterdamse filmmaker Wouter van Luijn is die op het eiland met zijn familie op vakantie was.

Wouter werd vrijdagmorgen door een groep van vijf mannen aangevallen en bewusteloos geslagen. Dit gebeurde nabij een tankstation van Repsol op de weg tussen Son Baya en Son Ferriol. De Nederlander werd op die plaats aangevallen en bewusteloos geslagen waarna hij daar werd achtergelaten.

Het verhaal van de man die de Nederlander uiteindelijk naar het ziekenhuis bracht is dat hij op die weg reed, zag dat vijf mannen de Nederlander in elkaar sloegen en deze nadat de chauffeur de claxon had gebruikt vluchten. De automobilist reed in een witte gehuurde Volkswagen Tiguan waarin hij de gewonde Nederlander naar het Son Espases ziekenhuis bracht waar de Nederlander later aan zijn verwondingen overleed.

De politie staat echter voor veel vragen aangezien ze geconstateerd hebben, na een grondig onderzoek op de plaats waar de Nederlander werd gevonden, dat Wouter waarschijnlijk niet daar maar op een andere plaats in elkaar werd geslagen en naar de plaats waar hij gevonden werd gebracht was.

Het andere probleem is dat het verhaal van de automobilist niet helemaal klopt en het verhaal van de man veel tegenstrijdigheden heeft. Zo zou de man een andere plaats hebben genoemd waar de Nederlander werd gevonden. Vanwege de vreemde verklaringen heeft de politie de man aangehouden en hoopt men de andere verdachten snel te kunnen identificeren.

Ondertussen is de politie bezig met het analyseren van de beelden van een beveiligingscamera waarop de aanval staat.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?