Politie arresteert eerste verdachte van doodslag Nederlandse filmmaker op Mallorca

Policia Nacional / Twitter
Beeld: Policia Nacional / Twitter

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

PALMA – De Policía Nacional heeft de eerste verdachte van de dodelijke vechtpartij van afgelopen vrijdagmorgen waarbij de Nederlandse cineast Wouter van Luijn overleed aangehouden. Het gaat om de chauffeur van de huurauto die de gewonde Nederlander naar het ziekenhuis bracht. Volgens de agenten klopt zijn verhaal niet en wijst alles erop dat hij bij de dodelijke vechtpartij betrokken was of in ieder meer weet.

In ons eerste bericht was nog niet veel informatie bekend rondom de dood van de 34-jarige Nederlander op het eiland Mallorca. Inmiddels is bekend dat de overleden Nederlander de Amsterdamse filmmaker Wouter van Luijn is die op het eiland met zijn familie op vakantie was.

Wouter werd vrijdagmorgen door een groep van vijf mannen aangevallen en bewusteloos geslagen. Dit gebeurde nabij een tankstation van Repsol op de weg tussen Son Baya en Son Ferriol. De Nederlander werd op die plaats aangevallen en bewusteloos geslagen waarna hij daar werd achtergelaten.

Het verhaal van de man die de Nederlander uiteindelijk naar het ziekenhuis bracht is dat hij op die weg reed, zag dat vijf mannen de Nederlander in elkaar sloegen en deze nadat de chauffeur de claxon had gebruikt vluchten. De automobilist reed in een witte gehuurde Volkswagen Tiguan waarin hij de gewonde Nederlander naar het Son Espases ziekenhuis bracht waar de Nederlander later aan zijn verwondingen overleed.

De politie staat echter voor veel vragen aangezien ze geconstateerd hebben, na een grondig onderzoek op de plaats waar de Nederlander werd gevonden, dat Wouter waarschijnlijk niet daar maar op een andere plaats in elkaar werd geslagen en naar de plaats waar hij gevonden werd gebracht was.

Het andere probleem is dat het verhaal van de automobilist niet helemaal klopt en het verhaal van de man veel tegenstrijdigheden heeft. Zo zou de man een andere plaats hebben genoemd waar de Nederlander werd gevonden. Vanwege de vreemde verklaringen heeft de politie de man aangehouden en hoopt men de andere verdachten snel te kunnen identificeren.

Ondertussen is de politie bezig met het analyseren van de beelden van een beveiligingscamera waarop de aanval staat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

8
Reageer op dit artikel

2 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Anoniem

En la tarde del viernes los acontecimientos se precipitaron y tras volver a cambiar de versión, el conductor fue detenido. Luego confesó que la agresión se había producido en la calle Cinco de Son Banya. Es decir, dentro del poblado, y no fuera como sostuvo al principio. La autopsia ha confirmado que Wouter Van Luijn falleció por una hemorragia interna, pero que los golpes que sufrió no fueron mortales de necesidad. Presentaba un aneurisma cerebral anterior y su estado de salud era muy delicado, por lo que la agresión tuvo consecuencias fatales.

willy

doe elders je zin maar niet hier op sv onnozelaar

Anoniem

Inderdaad! Dit is een Nederlandstalig forum

Son

De meeste lezers zullen deze tekst zeer zeker kunnen lezen net zoals ik.
Of desnoods vertalen.
Wij zijn geen achterlijke mensen.
Maar ” Anoniem ” maak je niet belachelijk.
Spanje vandaag is voor Nederlanders en Belgen die graag op de hoogte blijven.
Dus in het Nederlands aub.
Geef je medeleven aan de familie of reageer niet.
En geef jezelf eens een naam.

Gerard Coolen

Jullie info betekend voor mij een dagelijks kontakt met het geliefde Spanje waar ik veel te weinig aanwezig kan zijn maar een GROTE plaats in mijn hart inneemt.

Rob

Wat heeft fat met dit artikel te maken??????

Rob

Wat heeft dat met dit artikel te maken????

Rob

Wat heeft dat te maken met een artikel over doodslag??????

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.