Inwoners voorstad Barcelona worden aangeraden binnenshuis te blijven

Inwoners voorstad Barcelona wordt aangeraden binnenshuis te blijven
Beeld: 123rf

Inwoners voorstad Barcelona worden aangeraden binnenshuis te blijven

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De inwoners van drie wijken in de voorstad l’Hospitalet de Llobregat bij Barcelona worden aangeraden om binnenshuis te blijven vanwege diverse corona-uitbraken. Het gaat om een maatregel die in principe 14 dagen moet duren en invloed heeft op zo’n 100.000 inwoners.

Enkele dagen geleden kreeg de burgemeester van de voorstad l’Hospitalet de Llobregat bij Barcelona (waar o.a. de Ikea Gran Via gelegen is) te horen dat er 300 actieve corona besmettingsgevallen zijn. Dat was een miscommunicatie want vanuit de regionale gezondheidsdienst had men de burgemeester niet op de hoogte gesteld.

Ondertussen is de situatie dusdanig uit de hand gelopen in de wijken La Torrassa, Collblanc en La Florida dat de ruim 100.000 bewoners door de Generalitat de Catalunya wordt aangeraden (niet verplicht) binnenshuis te blijven.

L’Hospitalet de Llobregat is de op een na grootste stad wat betreft inwoners van Catalonië. In deze voorstad wonen veel mensen die in de stad Barcelona werken waardoor een verspreiding van het virus te makkelijk is en dat moet voorkomen worden, aldus de regionale autoriteiten.

De Generalitat de Catalunya heeft het druk met de corona-crisis en de recente uitbraken. Zo heeft men een complete lockdown afgedwongen in de stad Lerida en het Segrìa deelgebied. Dit heeft men via een koninklijk besluit moeten doen omdat een rechter in Lerida in principe deze maatregel waar ook de inwoners niet blij mee zijn verboden. Maar omdat de regiopremier Torra geen gehoor geeft aan het gerechtelijk verbod heeft de Generalitat naar andere manieren moeten zoeken.

Voorlopig hebben de toeristische gebieden en kustplaatsen aan de Costa Brava, Costa Barcelona en Costa Dorada nog niet veel besmettingsgevallen. Wel moet iedereen, inwoners en toeristen, verplicht altijd een mondkapje dragen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.