Nieuwe corona-kaart Europees Centrum voor ziektepreventie met heel Spanje rood en donkerrood

Nieuwe corona-kaart Europees Centrum voor ziektepreventie met heel Spanje rood en donkerrood
Beeld: ECDC 15 juli

Nieuwe corona-kaart Europees Centrum voor ziektepreventie met heel Spanje rood en donkerrood

Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Zoals elke week heeft het Europees Centrum voor ziektepreventie en ‑bestrijding (ECDC) op donderdag de kaart van Europa waarop groene, rode en oranje kleuren staan waarmee de corona-situatie in gebieden of landen wordt aangegeven aangepast. Landen als Nederland en België baseren zich wat betreft hun reisadviezen mede op deze kaart en de informatie van het ECDC.

Het Europees Centrum voor ziektepreventie en ‑bestrijding heeft op donderdag 15 juli hun kaart aangepast met daarop de gecombineerde indicator van een 14-daagse meldingspercentage, testpercentage en testpositiviteit zoals bijgewerkt op 15 juli 2021. Op DEZE WEBSITE kun je de kaart zien en de indicatoren wat betreft de kleuren groen, oranje, rood en donkerrood of grijs.

Voor Spanje geldt sinds donderdag 15 juli dat het hele land ROOD gekleurd is maar er diverse autonome regio’s DONKERROOD zijn. DONKERROOD geldt voor Catalonië, Castilië en León en Navarra.

ROOD geldt voor Valencia regio, Aragón, la Rioja, Cantabrië, Andalusië en de Canarische Eilanden (Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Graciosa, El Hierro, La Gomera en La Palma), Balearen (Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera), Murcia regio, Extremadura, Madrid regio, Baskenland en Asturië.

Geen enkel gebied/regio heeft de kleur ORANJE of GROEN gekregen.

Nederland

Heel Nederland heeft de kleur ROOD gekregen en de provincie Groningen zelfs DONKERROOD. Geen enkel provincie in Nederland is ORANJE of GROEN gekleurd. Aan de hand van deze EDCD-kaart heeft Nederland voor Spanje de reisadviezen ook aangepast en vanaf vrijdag 18 juli geldt dat de Balearen en Canarische Eilanden van GEEL naar ORANJE gaan, net zoals het hele Spaanse vasteland.

België

België kijkt elke zondag naar de lijst van landen en de kleurcodes die ze van het ECDC op donderdag hebben gekregen. Groene en oranje wijzigingen worden daarna vanaf maandag ingevoerd en als een gebied/regio of land naar rood verandert, wordt dat op woensdag ingevoerd. Soms wijkt men in België daar vanaf en worden wijzigingen al op vrijdag aangegeven.

Beeld: ECDC 15 juli
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.