Search
menu
Search

Haaien zorgen korte tijd voor zwemverbod op stranden in Sitges en Vilanova

Haaien zorgen korte tijd voor zwemverbod op stranden in Sitges en Vilanova
Beeld: Voorbeeldfoto / Canva

Haaien zorgen korte tijd voor zwemverbod op stranden in Sitges en Vilanova

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Op donderdag moesten enkele stranden in de populaire kustplaats Sitges en de nabijgelegen stad Vilanova i la Geltrú gesloten worden omdat er diverse haaien erg dicht bij de kust zwommen. De haaien kwamen niet verder dan 100 meter van de stranden wat slechts voor een zwemverbod van enkele uren zorgde.

Er zijn wat tegenstrijdige berichten omdat er geschreven wordt dat het bij Sitges om een exemplaar ging van de zeldzame kortvinmakreelhaai en twee exemplaren van de grote blauwe haai bij Vilanova. De grote blauwe haai (tintorera) wordt wel vaker gezien in de Middellandse Zee en het is deze ongevaarlijke haaiensoort die voor de meeste zwemverboden zorgt in Spanje.

De kortvinmakreelhaai (marrajo común) is een ander verhaal. Het is bekend dat deze haaiensoort voorkomt maar dat deze zeer zeldzaam is en haast niet gezien wordt omdat deze op grote diepte leven. Enkele dagen geleden werd echter een van deze exemplaren op video vastgelegd voor de kust van Garraf, daar waar ook Sitges en Vilanova i la Geltrú gelegen zijn. Daarom worden de nieuwsberichten met elkaar verweven.

In Sitges gold een zwemverbod bij de Fragata, la Ribera, la Bassa Rodona en l’Estanyol stranden en moest iedereen het water uit omdat er een haai gezien was van ongeveer twee meter lang. In Vilanova i la Geltrú gold een zwemverbod bij het Sant Gervasi strand vanwege twee gespotte haaien.

haai
Zeldzame kortvinmakreelhaai voor de kust van Barcelona op video vastgelegd
Men is er in geslaagd een zeldzame kortvinmakreelhaai voor de kust van Barcelona op video vast te leggen, een haaiensoort waarvan men dacht dat deze uitgestorven was in de Middellandse Zee.
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?