Search
menu
Search

Meer Nederlanders reizen met de internationale trein behalve naar Spanje

Meer Nederlanders reizen met de internationale trein behalve naar Spanje
Beeld: 123rf

Meer Nederlanders reizen met de internationale trein behalve naar Spanje

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De internationale trein ticketverkoop zit al maanden behoorlijk in de lift en steeds meer Nederlanders zien de voordelen van het reizen met de trein naar een vakantiebestemming. In juni werden volgens NS International 372.000 tickets verkocht wat er 30.000 meer zijn dan dezelfde maand in 2019. Maar helaas zijn er maar weinig personen die met de trein op vakantie gaan naar Spanje, als dat al mogelijk is.

De meest verkochte treinkaartjes zijn voor de Thalys naar Parijs, de intercity naar Berlijn en de Eurostar naar Londen. Daarbij gaat het om treinen overdag maar ook het aanbod en de populariteit voor nachttreinen is gestegen. Antwerpen, Brussel en Parijs zijn onder Nederlanders het populairst terwijl Wenen, Zürich, Milaan en Kopenhagen dit jaar populairder zijn geworden. 

Het grote nadeel is dat er weinig aanbod is en hoofdzakelijk naar de grote steden dichterbij Nederland. Als je bijvoorbeeld met de trein naar Spanje wilt reizen dan wordt het al een lastiger verhaal zoals we HIER omschreven. 

Het is echter wel mogelijk, zonder overstap, op zaterdag van 9 juli tot en met 27 augustus rechtstreeks vanuit Nederland met de Zon Thalys naar Marseille in Zuid-Frankrijk te rijden. In andere maanden en dagen gebeurt dat met een overstap in Parijs of Brussel. De Zon Thalys heeft als eindbestemming Marseille maar stopt ook in Valence en Avignon waar je eventueel de Spaanse AVE hogesnelheidstrein naar Barcelona kunt nemen.

treinreizen
Alles over met de trein naar Spanje reizen: van Amsterdam/Brussel naar Barcelona
De meeste reizigers zullen met het vliegtuig naar Spanje gaan of met de eigen auto/Kampeerauto over de weg naar Spanje rijden maar wist je dat je ook met de trein kunt reizen? We hebben het uitgezocht!
icoon2022www.spanjevandaag.com
slaaptrein
Nederlands-Belgische spoorwegmaatschappij wil een nachttrein van Amsterdam naar Barcelona
De Nederlands-Belgische spoorwegmaatschappij European Sleeper wil vanaf 10 december 2023 drie keer per week nachttreinen aanbieden tussen Amsterdam en Barcelona.
icoon2022www.spanjevandaag.com
slaaptrein
Met de nachttrein van Parijs naar de grens in het noorden van Spanje is nu mogelijk
Op 2 juli start de Franse spoorwegmaatschappij weer met de speciale nachttrein van Parijs naar Pau, Lourdes en Hendaye op de grens van Aragón, Navarra en Baskenland.
icoon2022www.spanjevandaag.com
treinen
Plannen voor een Europees hogesnelheidstrein netwerk tussen de grote steden
Er zijn plannen om een Europees netwerk van hogesnelheidstreinen in het leven te roepen waardoor korte afstandsvluchten afgelegd kunnen worden met de veel duurzamere treinen.
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?