skip to Main Content
Iets te vieren in Spanje? Neem de Ruta del Cava

Iets te vieren in Spanje? Neem de Ruta del Cava

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

camping1

Toen wij afgelopen juni in Barcelona zaten en iets te vieren hadden werd er voorgesteld om een grote fles champagne open te trekken op het terras waar wij zaten. Gelukkig hebben we dat niet gedaan. Want in Spanje drink je geen champagne, maar cava. En het liefst in de streek Alt Penedès, waar deze vandaan komt. Vanuit Barcelona kun je in één dag een mooie wijnroute rijden, door een betoverend landschap rond het plaatsje Vilafranca de Penedès. Voor je verblijf kan je kiezen voor Camping Castell Montgri. Deze camping ligt op een rustige plek niet ver van Barcelona.

camping2Kronkelweggetjes

Vanuit Barcelona namen we de A2 tot de afslag 27 die direct naar Sant Sadurní d’Anoia leidt. Dit stadje, gesticht in de elfde eeuw, is de hoofdstad van de cava. Hier zitten alle cavahuizen. Denk aan de meest bekende zoals Freixenet en Codorníu, die beide in de omgeving kilometers lange ondergrondse gangen hebben gegraven waar de cava ligt te rijpen, maar je vindt er ook veel kleine familiebedrijfjes. In Sant Sadurní aten we bij het bekende restaurant Cal Blai, met een heerlijke Catalaanse streekkeuken. In alle gerechten wordt cava verwerkt. We hoeven er niet bij te vertellen wat we hierbij dronken. Voordat we terug naar Barcelona reden gingen we nog langs de dorpjes Sant Cugat Sesgarrigues, la Granada, Sant Pau d’Ordal en les Cabòries. Stuk voor stuk schattige dorpjes met kleine stenen huisjes en smalle kronkelweggetjes.

Minder dan een tientje

Terwijl “echte” champagne ieder jaar duurder wordt, kan je in Spanje al voor minder dan een tientje een fles cava drinken die net zo lekker is. De reden hiervoor is dat de Champagnestreek klein is, te kampen heeft met tegenvallende oogsten en met scheepsladingen vol naar Azië wordt verscheept, waar de nieuwe rijken er geen genoeg van lijken te krijgen. Cava is minstens zo lekker en smaakt evengoed in een restaurant als gewoon voor je tentje op een Spaanse camping. Zo heb je in Spanje altijd iets om te vieren.

Anders

Dit artikel is aangeleverd en aangepast door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Back To Top
×Close search
Zoeken