skip to Main Content
Spanjaard in Galicië gearresteerd voor het verkopen van IS-shirts met executie foto’s

Spanjaard in Galicië gearresteerd voor het verkopen van IS-shirts met executie foto’s

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

kleding2A CORUÑA– De Spaanse politie heeft begin afgelopen week een Spaanse man gearresteerd vanwege aanzetten tot terrorisme. De Spanjaard verkocht via het internet kleding, waaronder shirts en babykleding, met IS-symbolen en foto’s van executies.

De man verspreidde zijn IS-kleding zowel via zijn winkel als via een webshop over heel Spanje en Portugal. Een shirt met bijvoorbeeld een afbeelding van de executie van de Britse hulpverlener Alan Henning ging weg voor 14 euro, een sweater kostte 16 euro.

De man deelde op sociale media eerder al veelvuldig zijn radicale visie, die in lijn lag met de filosofie van de terreurbeweging Islamatische Staat (IS). De politie heeft zijn huis inmiddels onderzocht en verschillende spullen in beslag genomen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken