skip to Main Content
Discotheek Sant Trop in Lloret de Mar gesloten na dodelijke vechtpartij

Discotheek Sant Trop in Lloret de Mar gesloten na dodelijke vechtpartij

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GIRONA – De politie heeft op last van een rechter de discotheek Sant Trop in de badplaats Lloret de Mar gesloten nadat het afgelopen weekend een Italiaanse man overleed na een vechtpartij op de dansvloer. Drie Russische mannen kregen vanwege een klein misverstand ruzie met twee Italiaanse jongens die op vakantie waren in de badplaats. De ruzie liep zo uit de hand dat de jongeman een schop tegen zijn hoofd kreeg en de vechtpartij niet overleefde.

De man die overleed is de 22-jarige Noccolò Ciatti, een toerist die net zoals vele anderen op vakantie was in Lloret de Mar. Helaas kwam hij samen met een vriend in aanraking met drie Russische mannen van 20, 24 en 26 jaar oud die geen duidelijke woonplaats hebben maar wel behoorlijk tekeer gingen tijdens een vechtpartij waarbij op videobeelden te zien is hoe een van hen de Italiaanse man een dodelijke schop tegen het hoofd geeft. Vreemd genoeg staan er tientallen mensen rondom de vechtende mannen en niemand doet iets. Ook de beveiliging van de discotheek is nergens te bekennen en dus wordt er een onderzoek ingesteld waarbij de rechter de discotheek voorlopig gesloten heeft.

De Italiaanse man overleefde de schop in de discotheek wel en kon nog naar het ziekenhuis worden gebracht maar daar overleed hij aan zijn verwondingen. De daders vluchten nadat ze de twee Italianen op de grond achterlieten maar konden later op de strandboulevard van Lloret de Mar aangehouden worden door de politie. Ze zijn inmiddels voor de rechter verschenen waarbij twee van hen voorlopig zijn vrijgelaten en de man die de dodelijke schop leverde achter de tralies verscheen. Blijkbaar gaat het om drie Russen die een militaire opleiding hebben gehad en dus weten hoe ze iemand moeten verwonden.

De discotheek Sant Trop in Lloret de Mar werd geopend in 1962 en gedurende de 55 jaar dat deze ruimte als uitgaansgelegenheid dienst doet zijn er al verschillende problemen geweest zoals een grote brand in 1987 en diverse grote vechtpartijen. In 2007 verloor een meisje bijna haar leven nadat zij geslagen was terwijl een vechtpartij in 2008 het leven koste van een 42-jarige Spanjaard die door een Nederlander en Duitser in elkaar was geslagen. In 2010 werd een 22-jarige jongen voor de deur van de discotheek het ziekenhuis in geslagen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 15 reacties
 1. Waar was SECURITY???Waar waren de BUITENWIPPERS???Russen zijn geen engeltjes….MAAR ik heb al” deftige “Europeanen zien te keer gaan als wilde beesten onder invloed van……

 2. Ik kom daar al 45 jaar . Normaal mag je al niet binnen als je dronken bent . Dat is al een eerste controle tegen zomaar iedereen binnenlaten. Die binnen zijn moeten zich ook gedragen . Tenzij alles goed is om poen te pakken.
  Maar ik dacht dat het Tjetjenen waren, zelfs asielzoekers die uit F kwamen .

 3. De macho hormonen het hanen gedrag in combinatie met drank drugs en de warmte niet echt een basis om plezier te genereren. Ben er ook een keer op vakantie geweest . 1 keer en niet meer. De B locatie achter de boulevard vergeven van plaatselijke drugs-dealers. Ik kreeg jeukende handen van dat aso gedrag en dan die levensloze blik in die ogen. Dat wekt bij mij agressie en ik kom ook uit het leger.! Ook al kom je uit het leger of niet het is sfeer afbrekend. Niets voor mij geeft mij maar de echte leuke sfeer onder normale mensen veel leuker. Dat oer stomme vecht gedrag verziekt soms alles. Maar ok niet te lang bij stil blijven staan en verder lol maken en genieten van Spanje. Viva la Vida. Hasta Luego. Geniet van het leven het is kort voor dat je het in de gaten hebt is het voorbij.

 4. Wie – hoe – en waarom de ruzie begon weet ik niet maar het is geen reden om zo tekeer te gaan!
  Hoe krijg je het in je hoofd dat ze aan het filmen zijn en niet tussenbeide gekomen zijn?
  ONBEGRIJPELIJK!!!!! Ik veroordeel die mensen niet maar blijven toekijken??????? Voor mij kan dit niet!
  Die rus LEVENSLANG de bak in en zijn kompanen ook maar naar ik lees zijn die al vrijgelaten, begrijp daar toch niets van. Ze sloegen en schopten toch ook?
  Ben anti – stierengevechten, maar ok, zeg maar voor een goede doel, één keertje maar he.
  Helaas, Raton de beruchte stier die verleden week nog iemand doodde is nu met pensioen en tis maar best ook.

  1. Deze discotheek bestaat uit verschillende lagen met uitzicht op de dansvloer beneden. Als zoiets gebeurt en je staat op de 1ste etage begrijp ik goed dat je gaat filmen. Daarnaast begrijp ik dat niet iedereen in z’n eentje wil ingrijpen als er drie losgeslagen Russen iemand helemaal kapot schoppen. In een discotheek als St Trop hoort binnen enkele seconden beveiliging te zijn als zoiets gebeurt. Ik was toevallig zondag nog in deze discotheek en merkte dat de beveiliging allemaal buiten bij de deur staat. Ik vind niet dat je de over het algemeen jonge bezoekers iets kunt aanrekenen.

   1. Dacht dat ik niet goed gekeken had maar blijkbaar wel.
    Er stonden inderdaad mensen te filmen van bovenaf maar ben toch niet scheel ofzo, beneden waar het gevecht plaatsvond stond er veeeeeeel volk en kom mij niet vertellen dat zij niet konden ingrijpen. ééntje ja, moei je er dan niet mee maar het waren er meer of ééntje die stond te kijken.
    maar je hebt ook gelijk : eerst de beveiliging, maar toch heb ik een probleem met mensen die zomaar toekijken als iemand zo geslagen wordt.

   1. hier de datum nog van zijn overlijden 24 maart 2013
    dat wist ik maar mag toch schrijven wat ik wil
    is papa terug thuis?

    1. Als je de datum van zijn overlijden zo goed wist….waarom schreef je dan dat hij vorige week iemand doodde? Fake news???? Inmiddels even alles opgezocht??? Ga vooral zo door! Mvg Eugenia

 5. Vreselijk! hoe kan het dat sommige jongelingen zo ontsporen. Dat komt nooit meer goed met die russen. We kunnen er wat stieren op loslaten in de arena.Zijn die stieren nog ergens goed voor.

  1. In dit geval zijn het russen maar het kunnen ook nederlanders zijn zoals in 2008 (nieuwe info toegevoegd) maar ook duitsers, fransrn, engelsen, zweden etc.

   1. Waarmee U als redactie wilt aangeven dat Nederlanders die naar Lloret op vakantie gaan, geweldadig zijn.!!
    Wat n waardeloze generalisering.!!
    2008 is bijna 10 jaar geleden.
    Leven jullie alleen in t verleden voor de sensatie

    1. mo Toontje toch, ba nee, dat bedoelen ze niet zo, allee komaan zeg.
     Nederlanders zijn niet zo, dat weet iedereen, een enkeling ja, maar voor de rest, goed volk.

    2. Dat geven wij helemaal niet aan Toon, het is alleen maar een feit dat bij een incident een Nederlander betrokken was. Voor de rest wordt er helemaal niet over nederlanders gesproken dus waar jij je conclusie vandaan haalt weet ik niet

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by