skip to Main Content
Fiestas de Gràcia viert 200 jarig jubileum met extra veel kleur en verrassende decoraties in Barcelona

Fiestas de Gràcia viert 200 jarig jubileum met extra veel kleur en verrassende decoraties in Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Mocht je het geluk hebben om tussen 14 en 21 augustus in Barcelona te zijn, dan moet je zeker even naar de wijk Gràcia gaan om daar de feesten te bezoeken. De wijk viert dit jaar alweer het 200 jarig jubileum waarbij de buurtbewoners de straten nog eens extra hebben versierd en met bonte kleuren stijlvol hebben aangekleed. De Fiestas de Gràcia is nog een echt buurtfeest waar de inwoners zich met hart en ziel inzetten om hun straten, gevels en pleinen extra mooi te presenteren aan de duizenden mensen die de festiviteiten bezoeken.

De Fiestas de Gràcia ofwel Festa Major de Gràcia kunnen in het Nederlands omschreven worden als het zomer wijk feest van de wijk Gràcia. Elk jaar halverwege augustus worden er ruim 20 pleinen en straten in de Gràcia wijk versierd met allerlei creaties en vele kleuren waardoor het een bonte maar vrolijke aangelegenheid wordt waar duizenden inwoners van de stad en mensen van buiten Barcelona naartoe komen.

In de straten en op de pleinen van deze hippe wijk zijn tientallen kunstwerken te bewonderen die door de buurtbewoners verzonnen zijn. Dankzij deze creaties is de wijk omgetoverd tot waar fantasieland waar je als bezoeker geen genoeg van krijgt. Buiten het feit dat de inwoners van de wijk graag hun woonomgeving zo mooi mogelijk maken, is er ook een wedstrijd aan verbonden waarbij de mooiste straat een prijs kan krijgen.

Naast de kunstwerkjes op straat en de vele versieringen zijn er nog veel meer activiteiten zoals muziek met o.a. de Havaneres, dans met o.a. de Sardanas, kunstvoorstellingen en een ambachtelijke markt. Uiteraard ontbreken ook de typische Catalaanse ingrediënten zoals de Castells (menselijke torens) en de Correfoc met de Bal de Diables (duivels vuur dansen) niet. Kortom, de Fiesta de Gracia is de moeite waard om eens te bezoeken.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Dat zijn hele leuke feesten en dit keer ZONDER dierengeweld! Zo zou het overal moeten zijn!!!!!!
    PRACHTIG!
    enkel hopen dat er geen ongelukken gebeuren met “de torens” zoals in het verleden al gebeurd is maar laat ons hopen van niet natuurlijk!

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken