skip to Main Content
Toeristen hebben geluk nadat een groep dolfijnen met de excursieboot mee zwom nabij Salou (video)

Toeristen hebben geluk nadat een groep dolfijnen met de excursieboot mee zwom nabij Salou (video)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – Een groep Spaanse toeristen heeft waarschijnlijk de mooiste dag van hun vakantie beleefd toen zij het afgelopen weekend aan boord van de toeristenboot “Tarragona Azul” stapten en halverwege de tour verrast werden door een groep van vijf dolfijnen die met de boot en de golven begonnen te spelen en gedurende een lange tijd mee zwommen met de toeristenboot. Nu gebeuren dit soort ontmoetingen wel vaker maar het wordt niet altijd op video vastgelegd.

De deelnemers aan een excursie afgelopen zaterdagmorgen op de golondrina (excursieboot) Tarragona Azul hadden het geluk een groep dolfijnen tegen te komen. Gedurende enkele minuten zwommen vijf dolfijnen voor de boot uit en speelden zij met de golven door vrolijk op en neer te springen. Dat ging zo een tijdje door totdat de dolfijnen geen zin meer hadden en de diepte in zwommen.

De ontmoeting vond plaats voor de bocht van Cap Salou nabij de gelijknamige badplaats. Het is niet de eerste keer dat toeristen oog in oog komen te staan met dolfijnen aangezien deze wel vaker gezien worden langs de hele Middellandse Zee kust. Meestal bevinden deze dolfijnen zich echter ver weg in de open zee in en ziet men de groepen springende dolfijnen niet zo heel vaak maar soms hebben mensen wel het geluk dolfijnen in het wild te zien.

Afgelopen mei werden er echter ook al enkele dolfijnen gezien in de haven van Tarragona. Ook deze waarneming vond plaats aan boord van de boot Tarragona Azul of in het Catalaans Tarragona Blau. Nog niet zo lang geleden schreven we ook over een politiepatrouille die voor de kust van Almería in Andalusië een grote groep dolfijnen tegen kwam en deze op film vastlegden. Tussen de Spaanse en de Afrikaanse kust worden regelmatig dolfijnen gezien maar zelden in zo’n grote groep als toen in Almería.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Haha, en laten wij nou precies ons appartement hebben in die bocht van Cap Salou.
    Mijn dochter heeft ze in het voorjaar ook al gezien.
    Helaas geloofde toen niemand haar.

  2. Niet alleen in Salau maar dit kun je ook meemaken in Gran Canaria met de boot vanaf puerto Rico en nog sympatieker van de schipper is: Als er eens een dag geen dolfijnen te zien zijn mag je de volgende keer gratis mee . Het is een hele leuke ervaring deze speelse dieren te zien in open zee.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken