MENING: Spanjaarden kunnen wel/niet autorijden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
MENING: Spanjaarden kunnen wel/niet autorijden
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – In deze versie van SpanjeMening vragen we aan onze lezers wat ze vinden van de rijstijl van de Spanjaarden. Nu zullen daar heel veel verschillende meningen over zijn en wellicht kunnen we deze vraag ook stellen met betrekking tot de rijstijl van de Nederlanders en Belgen maar in dit geval gaat het over de Spanjaarden achter het stuur.

In de krant El País staat een artikel met als kop ‘Zijn de Spanjaarden de slechtste automobilisten van Europa?’. En deze vraag stelt de krant naar aanleiding van een enquête van de Koninklijke Automobielclub van Spanje RACE onder automobilisten in 15 EU-landen om erachter te komen wat de beste en slechtste gewoontes zijn achter het stuur.

Terwijl veel mensen menen dat de Spaanse automobilisten slechter auto rijden dan in andere EU-landen blijkt dat volgens dit onderzoek niet zo te zijn. In het RACE onderzoek spreekt men met name over het moe worden achter het stuur waaruit blijkt dat de meeste ongelukken door vermoeidheid of het in slaap vallen tijdens het rijden geregistreerd worden in Italië en Frankrijk. 

In Spanje worden veel minder ongelukken geregistreerd waarbij vermoeidheid een rol speelde terwijl 6 van de 10 ondervraagden zegt elke 2 uur te rusten tijdens een lange autoreis.

Daarnaast blijkt ook dat Spanje naar de achtste plaats is gezakt wat betreft het aantal verkeersdoden per miljoen inwoners van 39 terwijl het EU gemiddelde 51 doden is. Maar uiteraard gaat het bij de vraag of Spanjaarden kunnen autorijden of niet over meer facetten zoals de snelheid, knipperlichten, inhalen, parkeren, rotondes, alcohol en drugs etc. 

Daarom willen wij graag de mening weten van onze lezers over het rijgedrag van Spanjaarden en als iemand uit Spanje ons leest, laat ons dan weten wat jij vindt van de rijstijl van de Nederlanders en Belgen.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.