Search
menu
Search

Britse toerist overleden bij es Vedrà uitzichtpunt op Ibiza

Britse toeriste overleden bij es Vedrà uitzichtpunt op Ibiza
Beeld: Pixabay

Britse toerist overleden bij es Vedrà uitzichtpunt op Ibiza

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

IBIZA – Een 30-jarige Britse toerist is donderdagavond op het eiland Ibiza om het leven gekomen nadat hij zo’n 140 meter naar beneden viel bij het uitzichtpunt naar het eiland es Vedrà. Het dodelijke ongeval gebeurde vlakbij de Torre des Savinar in de gemeente Sant Josep.

Zoals de krant schrijft is de Britse man zo’n 140 meter naar beneden gevallen en was hij op slag dood. De politie is inmiddels een onderzoek gestart naar het ongeluk waarbij ook de vriendin van de Britse man ondervraagd werd. Zij heeft gezien hoe haar vriend naar beneden viel.

Het eerste onderzoek wijst erop dat de Britse man te ver naar voren leunde bij het hoge uitzichtpunt en daarbij naar beneden viel. Volgens de politie hebben getuigen gezien dat er die donderdagavond diverse toeristen op de plaats van het ongeval te veel hadden gedronken.

Direct na de dodelijke val begon men met een reddingspoging maar eenmaal beneden werd het levenloze lichaam gevonden. De brandweer moest echter tot vrijdagmorgen toen het licht werd wachten om het lichaam van de Britse man weg te halen.

De Torre des Savinar en het uitzichtpunt zijn bekende plaatsen op het eiland Ibiza om de zonsondergang te zien met het mysterieuze es Vedrà eiland op de voorgrond. Helaas hebben er de laatste jaren diverse dodelijke ongelukken plaatsgevonden op deze plaats waar het steeds drukker wordt. De gemeente heeft al maatregelen genomen om te voorkomen dat er teveel mensen aanwezig zijn.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?