Nederland past reisadvies aan voor gebieden in Spanje (UPDATE)

Nederland past reisadvies aan voor gebieden in Spanje
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Nederlandse Buitenlandse Zaken past deze zaterdag het reisadvies voor diverse gebieden in Spanje aan. Het gaat om de provincies Almería, Burgos, Salamanca, de autonome regio Madrid, Navarra en de Balearen eilanden. Deze gebieden krijgen vanaf zaterdag/zondag ook de oranje kleur wat betekent dat toeristische reizen wordt afgeraden. Kom je terug naar Nederland vanuit een oranje gekleurd gebied dan moet je 10 dagen in quarantaine wat een dringend advies is maar geen verplichting.

LET OP: Vanaf 25 augustus 00:00 uur heeft Nederland HEEL SPANJE de kleur ORANJE gegeven in het reisadvies van Buitenlandse Zaken. Dat geldt voor het vasteland van Spanje en de eilanden (Balearen en Canarische Eilanden) inclusief de enclaves Ceuta en Melilla. Meer informatie lees je HIER.

De afgelopen weken werden al diverse regio’s in Spanje van kleur geel (let op veiligheidsrisico’s) naar oranje (alleen noodzakelijke reizen) aangepast en daar komen vanaf maandag 10 augustus nieuwe provincies bij. Het is dus niet zoals het reisadvies in België verboden te reizen naar deze gebieden in Spanje maar het wordt aangeraden niet te doen. Datzelfde geldt voor de 10-daagse thuisquarantaine die in Nederland wordt aangeraden en niet verplicht is.

KLIK HIER voor de website nederlandwereldwijd.nl.

NIEUW op de lijst van oranje gekleurde gebieden in Spanje zijn:

 • Provincie Almería (Andalusië)
 • Provincie Burgos (Castilië en León)
 • Provincie Salamanca (Castilië en León)
 • Autonome regio Madrid
 • Autonome regio Navarra
 • Autonome regio Balearen (Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera)

Kom je terug uit een gebied dat oranje is vanwege verhoogd besmettingsgevaar of dat tijdens je verblijf daar oranje is geworden, dan moet je 10 dagen in quarantaine. Dit is een dringend advies, het is dus (nog) géén verplichting.

Na deze laatste aanpassing van het Nederlandse reisadvies op zaterdag 15 augustus en de eerder gepubliceerde reisadviezen op 9 augustus en 27/29 juli hebben de onderstaande provincies en regio’s een oranje reisadvies:

 • Provincie Almería (Andalusië)
 • Provincie Burgos (Castilië en León)
 • Provincie Salamanca (Castilië en León)
 • Autonome regio Madrid
 • Autonome regio Navarra
 • Autonome regio Balearen (Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera)
 • Provincie Barcelona (Catalonië)
 • Provincie Lerida (Catalonië)
 • Provincie Zaragoza (Aragón)
 • Provincies Huesca (Aragón)
 • Provincies Teruel (Aragón)
 • Provincie Soria (Castilië en León)
Beeld: Nederlandwereldwijd.nl

Oranje reisadvies

Een COVID-19-risicogebied is een land of gebied met een oranje reisadvies vanwege een verhoogd besmettingsrisico. Of een land of gebied een COVID-19-risicogebied is, staat in het reisadvies. Komt u uit een COVID-19-risicogebied, dan geldt het dringende advies om 14 dagen in thuisquarantaine te gaan.

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom een land een oranje reisadvies krijgt. Vanwege de veiligheidssituatie, of omdat een land quarantaineverplichtingen oplegt aan Nederlandse reigers als zij in dat land aankomen. Lees dus het altijd het hele reisadvies en ga niet alleen af op de kleurcode. KLIK HIER voor de tekst van BZ.

Wanneer in quarantaine?

U wordt dringend geadviseerd om 14 10 dagen in (thuis)quarantaine te gaan als u terugkomt uit een COVID-19-risicogebied: dat is een land of gebied met een oranje reisadvies vanwege een verhoogd besmettingsrisico. Of een land of gebied een COVID-19-risicogebied is, staat in het reisadvies.

Deze quarantaine is nodig om de verspreiding van het coronavirus in Nederland tegen te gaan.

Als vakantiereizen om een andere reden worden afgeraden is thuisquarantaine bij terugkeer niet nodig. Dat is bijvoorbeeld het geval als er beperkende maatregelen zijn voor Nederlandse reizigers. Lees dus altijd het reisadvies en ga niet alleen af op de kleurcode. KLIK HIER voor de tekst van BZ.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.