Search
menu
Search

150 inwoners van Azuébar in Castellón geëvacueerd vanwege natuur- en bosbrand

150 inwoners van Azuébar in Castellón geëvacueerd vanwege natuur- en bosbrand
Beeld: Twitter

150 inwoners van Azuébar in Castellón geëvacueerd vanwege natuur- en bosbrand

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

CASTELLÓN – De brandweer en politie hebben in de nacht van zaterdag op zondag rond 3.00 uur alle 150 inwoners van het dorp Aziébar in het binnenland van de provincie Castellón in de Valencia regio geëvacueerd. De bewoners moesten in sneltreinvaart hun huizen verlaten omdat de vlammenzee van de natuur- en bosbrand ongecontroleerd dichtbij het dorp kwam.

Zaterdagavond rond 20.00 uur werd een brand gemeld waarna men met 336 brandweerlieden en 23 blushelikopters en vliegtuigen het vuur begon te bestrijden. De hoge temperaturen, droogte en wind zorgden voor een natuur- en bosbrand die ongecontroleerd alles in haar pad vernietigde. Op het moment van schrijven is er 500 hectare natuur in de Serra d’Espadà verwoest door deze brand. Vanwege het moment van ontstaan van deze brand wordt vermoed dat deze is aangestoken.

Ávila

In de autonome regio Castilië en León in de provincie Ávila vindt in Navalacruz ook een grote natuur- en bosbrand plaats met inmiddels 5.000 10.000 hectare verwoeste natuur. Ook daar zijn honderden bewoners van dorpen geëvacueerd en wordt er met man en macht gewerkt om het vuur in een snikheet Castilië en León onder controle te krijgen.

Circa 800 inwoners van de dorpen Villaviciosa, Robledillo en Riofrío moesten in de nacht van zaterdag op zondag met spoed en uit voorzorg hun woningen verlaten. Er zijn ook diverse wegen voor het verkeer gesloten vanwege de rookontwikkeling. De brand is ontstaan op N-502 nadat een voertuig vlam vatte en het vuur het droge gras, struiken en daarna bomen in lichterlaaie zette.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?