150 inwoners van Azuébar in Castellón geëvacueerd vanwege natuur- en bosbrand

150 inwoners van Azuébar in Castellón geëvacueerd vanwege natuur- en bosbrand
Beeld: Twitter

150 inwoners van Azuébar in Castellón geëvacueerd vanwege natuur- en bosbrand

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

CASTELLÓN – De brandweer en politie hebben in de nacht van zaterdag op zondag rond 3.00 uur alle 150 inwoners van het dorp Aziébar in het binnenland van de provincie Castellón in de Valencia regio geëvacueerd. De bewoners moesten in sneltreinvaart hun huizen verlaten omdat de vlammenzee van de natuur- en bosbrand ongecontroleerd dichtbij het dorp kwam.

Zaterdagavond rond 20.00 uur werd een brand gemeld waarna men met 336 brandweerlieden en 23 blushelikopters en vliegtuigen het vuur begon te bestrijden. De hoge temperaturen, droogte en wind zorgden voor een natuur- en bosbrand die ongecontroleerd alles in haar pad vernietigde. Op het moment van schrijven is er 500 hectare natuur in de Serra d’Espadà verwoest door deze brand. Vanwege het moment van ontstaan van deze brand wordt vermoed dat deze is aangestoken.

Ávila

In de autonome regio Castilië en León in de provincie Ávila vindt in Navalacruz ook een grote natuur- en bosbrand plaats met inmiddels 5.000 10.000 hectare verwoeste natuur. Ook daar zijn honderden bewoners van dorpen geëvacueerd en wordt er met man en macht gewerkt om het vuur in een snikheet Castilië en León onder controle te krijgen.

Circa 800 inwoners van de dorpen Villaviciosa, Robledillo en Riofrío moesten in de nacht van zaterdag op zondag met spoed en uit voorzorg hun woningen verlaten. Er zijn ook diverse wegen voor het verkeer gesloten vanwege de rookontwikkeling. De brand is ontstaan op N-502 nadat een voertuig vlam vatte en het vuur het droge gras, struiken en daarna bomen in lichterlaaie zette.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.