skip to Main Content
Nederlandse zeilboot met 10.000 kilo hasj gevonden voor de kust van Almería

Nederlandse zeilboot met 10.000 kilo hasj gevonden voor de kust van Almería

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

boot3aALMERÍA – De Spaanse kustwacht heeft het afgelopen weekend voor de kust van Almería een zeilboot onderschept met een grote hoeveelheid drugs aan boord. Volgens de Spaanse media werden er 10.000 kilo hasj in beslag genomen en twee Nederlandse mannen en een vrouw gearresteerd.

De douane, politie en kustwacht vonden op de boot die onder Nederlandse vlag zeilde, in totaal 350 pakketten met drugs. In deze pakketten drugs zat in totaal 10.000 kilo aan hasj verstopt. De bemanning, twee mannen en een vrouw uit Nederland, werden daarbij gearresteerd voor drugssmokkel. De aanhouding gebeurde als onderdeel van de politie actie genaamd “Fokke”.

De boot werd door de radar zo rond 3.25 uur zaterdagnacht opgemerkt voor de kust van het nationale park Cabo de Gata in de provincie Almería. Deze route is bekend als drugsroute waar de afgelopen jaren al meerdere keren boten met drugs gevonden werden. Nadat een helikopter de boot tot stoppen maande en er agenten van een patrouilleboot aan boord gingen, vond men in de hele boot drugs. De pakketten met kwalitatief goede hasj lagen overal verspreid.

De straatwaarde van de ingenomen drugs ligt rond de 50 miljoen euro. De gearresteerde Nederlanders namen een groot risico met deze enorme hoeveelheid drugs aan boord van dit 14 meter lange zeiljacht aangezien de aantal kilo’s die de boot aankan met vele duizenden was overschreden. De boot had tijdens de overgang van Marokko naar Spanje kunnen zinken – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken