skip to Main Content
Van Barcelona naar Madrid in 30 minuten met de futuristische Hyperloop

Van Barcelona naar Madrid in 30 minuten met de futuristische Hyperloop

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

hyperloop1aMADRID – Als het aan de ontwikkelaar Elon Musk ligt wordt het in 2019 een realiteit om van Barcelona naar Madrid te reizen in slechts 30 minuten. De AVE hogesnelheidstrein doet er nu nog 2 uur en 30 minuten over maar dat zal in de toekomst dus gereduceerd moeten worden tot slechts 30 minuten. Hiervoor zal dan gebruik gemaakt gaan worden van de Hyperloop waarin men met een snelheid van 1.200 kilometer per uur zal reizen.

Wat is de futuristische Hyperloop? Niet meer of minder dan een grote buis waarin reizigers in speciale voertuigen gelanceerd kunnen worden naar hun bestemming. Het gaat om capsules waarin passagiers kunnen plaatsnemen die daarna met 1.200 kilometer per uur naar hun bestemming worden geschoten.

Het project van de rijke Amerikaan Elon Musk werd eind 2014 al als financieel haalbaar verklaard en de plannen zijn klaar. Hyperloop kan daarnaast wereldwijd rekenen op de steun van gerenommeerde bedrijven zoals NASA, Boeing, PayPal, Tesla, Google, Yahoo, Harvard en Airbus wat het project geloofbaar maakt.

Technisch schijnt het allemaal al mogelijk te zijn en diverse studies en tests in Amerika hebben bewezen dat men op deze manier goed, veilig en goedkoop kan reizen. Het probleem nu is de bureaucratie en mogelijkheden in de echte wereld. Mochten deze laatste en moeilijke stappen overwonnen worden dan is het goed mogelijk dat men in de nabij toekomst kan genieten van ultrasnelle reizen – (Remco Stoffer)

 

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken