skip to Main Content
Eilandje voor de kust van Menorca nog steeds te koop en prijs is verlaagd naar 3,7 miljoen euro

Eilandje voor de kust van Menorca nog steeds te koop en prijs is verlaagd naar 3,7 miljoen euro

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

PALMA – Het kleine eilandje Colom op slechts 200 meter van het hoofdeiland Menorca is al enkele jaren te koop maar om de een of andere reden heeft niemand interesse in het groene paradijs eiland. Zeven jaar geleden in 2010 begon men met de verkoop van dit eiland met een vraagprijs van 6 miljoen euro wat later in 2016 verlaagd werd naar 5,2 miljoen euro en nu is het een koopje geworden. Voor slechts 3,7 miljoen euro kun je een eigen eiland bezitten in Spanje, wie wil dat nu niet.

Voor veel mensen is het een droom om een eigen eiland te bezitten en om in complete rust te leven en dat is nu mogelijk bij de Balearen. We hebben het hier over het eiland Colom gelegen op slechts 200 meter afstand van het hoofdeiland Menorca. Het kleine paradijsje ligt dus heel erg dicht bij de kust, is 58 hectare groot en daarnaast begroeid met diverse soorten vegetatie. Het eiland heeft tevens twee witte zandstranden en aan de andere kant enkele steile rotswanden waar vroeger aan mijnbouw werd gedaan.

Op het eiland Colom staat een huis van 100 vierkante meter met 6 vertrekken verdeeld over twee verdiepingen. Naast het huis staat een soort van schuur van 30 vierkante meter die uiteraard bij de woning getrokken kan worden. Beide woonruimtes hebben een grondige verbouwing nodig. Naast het hoofdhuis is er ook nog een houten huisje te vinden met twee slaapkamers, een salon, badkamer en keuken en een oppervlakte van totaal 135 vierkante meter. Ook staat er aan het strand een huisje waar de boten vroeger in lagen en zijn er twee ruïnes te vinden op het eiland, een ruïne van de stallen en een ruïne van een oud mijnwerker huisje.

Het eiland Colom is te koop voor 3,7 miljoen euro en vormt onderdeel van het natuurpark s’Albufera des Grau en is daarnaast het grootste eilandje wat rondom Menorca te vinden is. Het feit dat het eiland onderdeel vormt van een natuurpark belemmerd een beetje de mogelijkheden maar bestaande constructies mogen in principe opgeknapt en hergebruikt worden. Het eiland is eigendom van de Roca familie die begin 20e eeuw slechts 7.850 pesetas (zo’n 47 euro) voor dit eiland betaalden.

Het eiland staat inmiddels alweer meer dan 10 jaar te koop en om de een of andere reden wil of kan niemand eiland het kopen. Een van de redenen waarom veel potentiële kopers afzien van de aanschaf van het eiland is dat men er niet mag bouwen omdat het een beschermd natuurgebied is. De woningen en constructies die er zijn mogen wel worden gerestaureerd maar er mag niets bijgebouwd worden, niet eens een zwembad, en de gebouwen mogen geen toeristische doeleinden hebben zoals een hotel of B&B. Daarnaast zijn de mooie stranden die het eiland heeft niet privé, dit ondanks dat het jouw eiland is. Eenieder die op het strand wil liggen mag dat gezien de huidige wetten. De makelaar die het eiland in de verkoop heeft zegt al veel gegadigden te hebben ontvangen maar elke keer haken ze af. Wellicht met de laatste prijsdaling vindt het eiland wel een koper.

De makelaar Ses Moreres heeft als enige het eiland in de verkoop en maakte speciaal voor die gelegenheid onderstaande promotievideo. Kijk op deze website voor meer details en foto’s van het eiland.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken