skip to Main Content
Partij voor de Dieren organiseert zaterdag in Madrid de “Misión abolición” manifestatie tegen het stierenvechten **UPDATE**

Partij voor de Dieren organiseert zaterdag in Madrid de “Misión abolición” manifestatie tegen het stierenvechten **UPDATE**

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Deze zaterdag 16 september moet de boeken ingaan als de grootste protestmars ooit tegen het stierenvechten. Onder het mom van “Misión Abolición” wil de de organiserende Partij voor de Dieren PACMA de straten van de hoofdstad van Spanje vullen om voor eens en voor altijd te laten zien dat men geen stierengevechten meer wil in het land en dat deze bloedige en gruwelijke traditie moet stoppen.

PACMA wil een complete afschaffing hebben van het stierenvechten ofwel Tauromaquia in Spanje hebben en daar wil men de straten van Madrid voor op gaan tijdens de grootste protestmars van de laatste jaren. Iedereen die tegen het stierenvechten is wordt opgeroepen om naar het centraal gelegen Puerta del Sol plein in Madrid te komen waar om 17.00 uur een symbolisch eerbetoon aan alle overleden stieren wordt georganiseerd waarna de manifestatie en protestmars plaats zal vinden en de straten van de stad gevuld moeten worden met duizenden tegenstanders van de bloedige traditie.

Onder het mom van “Tauromaquia abolición” en “Misión Abolición” wil PACMA een einde aan het stierenvechten in Spanje. Voor die mensen die niet aanwezig kunnen zijn in Madrid is er ook de mogelijkheid om de sociale netwerken Twitter, Instagram en Facebook te vullen met foto’s en de hashtag #MisionAbolicion. Gevraagd wordt om foto’s te plaatsen waarop gezichten een groene streep hebben, te zien op deze website.

UPDATE: Er waren duizenden mensen uit heel Spanje aanwezig in Madrid tijdens de protestmars die zonder problemen is verlopen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. Aan allen die in de regio wonen ” manifesteer, zodat het bloedbad stopt, en terwijl een eerbetoon aan alle die stieren die een erge dood hebben moeten doorstaan “.

 2. Corridas de toros zijn een prachtige Spaanse traditie en een waar volksfeest ! De regels van het ganse gebeuren zijn streng en afgelijnd (zie bv o.a. Michelin-reidgids). Veel minder wreed dat wat er in vele slachterijen dagelijkse gangbare praktijk is. Ga eens kijken om te begrijpen. Doen l

  1. Als een volksfeest ontaardt een bloedbad waarbij onschuldige dieren onder uitzinnig gekrijs van – dronken? – toeschouwers worden doodgemarteld, is er met de samenleving die die slachtpartij toelaat iets heel erg mis, evenals met hen die deze gruwel propageren.

  2. Het Stierenvechten kan je gewoon op de Spaanse TV bekijken. En het is gewoon gruwelijk om te zien dat de beesten (vergeet de paarden niet! Alleen overleven die het meestal wel.) worden afgemat en gemarteld tot de dood erop volgt. Als je deze barbarij vergoeilijkt door het te vergelijken met andere mogelijke misstanden kan je ook stellen dat iemand doodschoppen op straat gewoon normaal is want tja, de Duitsers deden dat 70 jaar geleden ook al en nog gruwelijke en grootschaliger ook!
   Alle menselijk vermaak waarbij dieren het slachtoffer zijn is verrachtelijk en de mensen die dat verdedigen zijn dat ook.
   Dat er misstanden zijn in de slachterijen is al erg genoeg en ook daar moet er tegen worden opgetreden. Maar er is niemand die dat verdedigd door te stellen dat het gereguleerd wordt en dat het een traditie betreft….

   1. Normaal zou ik niet antwoorden op zulke agressieve praat, maar U hebt wel, gedeeltelijk althans, Gelijk, meneer De Puister. De vader van een vriend van mij is in 1944 door Engelsen letterlijk doodgeslagen (ze hadden de verkeerde voor) en een nonkel van mij is door zogezegde “witten” voor de ogen van vrouw en kind ook doodgeslagen, dus hou U in ‘t vervolg wat in met uw haatprozaïsche schrijfsels?…

 3. direct stoppen met stierenvechten!!!!!!!!!
  gebruik de arena´s voor dansfeesten en niet voor moordenaars!!!!!!!
  het is te hopen dat heel Madrid volloopt met mensen die die tragedie willen stoppen, vreedzaam, zonder geweld!

  1. Ik zag nog nooit een corrida, maar dansen kan ik nu ook weer niet. Beste meneer Noël: ik hou me wel wat op afstand in deze.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by