Search
menu
Search

Kort nieuws uit Spanje (11)

Oeps ... foto ontbreekt!

Kort nieuws uit Spanje (11)

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.
Kort nieuws uit Spanje
123rf

MADRID – Hieronder staan enkele korte nieuwsberichten uit Spanje, berichten die in de Spaanse kranten verschijnen en waar geen lange artikels over te schrijven zijn maar wel interessant genoeg zijn om te melden. Deze SpanjeKort artikelen zullen we regelmatig plaatsen.

Met elektrisch step rijden in Barcelona kan een boete opleveren

BARCELONA – Met de recente boom van elektrische steps in diverse Spaanse steden zoals Valencia, Madrid en Barcelona dienen ook de autoriteiten regels aan te passen. Barcelona zal vanaf deze maand nog personen die op elektrische steps rijden gaan bekeuren als deze op de stoep rijden of op straat indien het om personen gaat van 16 jaar en jonger. Vanaf nu zal de Guardia Urbana boetes gaan uitschrijven tussen de 100 en 500 euro.

Politieagenten beschermen druiven nieuwjaarsdruiven in Alicante

ALICANTE – De website agf.nl schrijft dat er in de regio Vinalopó in de provincie Alicante zo’n 150 Guardia Civil agenten werkzaam zijn om de druiven te beschermen en diefstallen te voorkomen. De agenten patrouilleren in de gemeenten Agost, Novelda, Aspe, Monforte del Cid, Hondón de las Nieves, Hondón de las Frailes, Monóvar en La Romana. Het is precies hier waar de in Spanje beroemde nieuwjaarsdruiven vandaan komen (de 12 druiven die men klokslag twaalf uur op oud-op-nieuw naar binnen werkt voor geluk in het nieuwe jaar). Lees verder op agf.nl

Iberdrola gaat 200 oplaadpunten elektrische auto’s installeren in Spanje

MADRID – De Spaanse elektriciteitsmaatschappij Iberdrola gaat voor het einde van 2019 langs diverse autowegen aan de Middellandse Zeekust, de Zilverroute en langs de Atlantische Oceaankust. De oplaadpunten worden om de ongeveer 100 kilometer geplaatst zodat eigenaren van elektrische auto’s gegarandeerd hun voertuigen kunnen opladen.

De oplaadpunten kunnen tussen de 2 en 7 voertuigen op hetzelfde moment aan en zijn geschikt voor alle modellen auto’s. Er zijn daarnaast drie verschillende soorten oplaadpunten: snel, supersnel en extra-snel met een oplaadtijd tussen de 20 en 30 minuten in het geval van de eerste twee en 10 minuten in het laatste geval. Opladen kan door middel van de smartphone app van Iberdrola waarbij men geen klant hoeft te zijn van deze Spaanse elektriciteitsmaatschappij.

Spanje verkoopt alsnog precisie laser bommen aan Saoedi-Arabië

MADRID – Begin september werd bekend dat de Spaanse regering een stap terug deed in de wapenverkoop aan Saoedi-Arabië en de levering van 400 precies laser bommen stopzette. Meteen daarom bleek dat dit grote gevolgen zou hebben voor andere projecten en investeringen waar Spanje betrokken bij zou zijn zoals de bouw van diverse oorlogsschepen in Andalusië en de aanleg van metro en trein sporen in het Arabische land. Uiteindelijk heeft de Spaanse regering moeten toegeven en aangegeven dat ze alsnog de bommen gaan leveren aan Saoedi-Arabië.

Geen toeristentreintje meer in Granada

GRANADA – De gemeente Granada heeft deze week besloten om de dienst van het toeristentreintje die een ronde doet door het oude centrum van de stad, voorlopig stop te zetten nadat er een ongeval had plaatsgevonden. Niet zo lang geleden raakte een treintje in de slip na een regenbui in de wijk Albaicín. Weliswaar raakte daar niemand bij gewond maar dat wil de gemeente uiteraard voorkomen. Daarom wordt er voorlopig niet gereden om de treintjes te onderzoeken en bestuderen waarom het fout ging.

Walvis aangespoeld in het centrum van Madrid

MADRID – Wandelaars langs de rivier Manzanares in het centrum van Madrid wisten vrijdag niet wat ze zagen. Langs de oever in een waterbassin naast de Segovia brug lag het enorme lichaam van een potvis. Voorbijgangers vonden het erg vreemd en gingen een kijkje nemen waarna bleek dat het om een nep-walvis ging. Deze was hier geplaatst door de gemeente Madrid (al hebben ze op internet het verschijnen van de walvis als mysterieus omschreven op Twitter) waarbij er naast de potvis ook (nep) wetenschappers aan het werk waren. Uiteindelijk ging het om een actie om de aandacht te vestigen op het milieu en de opwarming van de aarde.

Echtpaar poseert naakt voor Adam en Eva in het Prado museum in Madrid

MADRID – Adrian Pino en Jet Brühl hebben in het Prado museum een “performance” gehouden door de kleren uit te doen en naakt te poseren voor het Adam & Eva schilderij van de kunstenaar Alberto Durero. De foto hiervan werd door het echtpaar gedeeld op internet waarbij er vermeld werd dat ze dit deden op een moment dat er geen minderjarigen in de zaal waren. Diverse volwassen bezoekers hebben wel foto’s gemaakt van het naakt poserende echtpaar.

Volgens de politie is het niet de eerste keer dat de man en vrouw zich naakt wilden opstellen. De eerste keer was twee jaar geleden maar museumpersoneel kon toen voorkomen dat ze de kleding uitdeden. Dit keer is het ze wel gelukt en werden ze door de politie, met kleding aan, naar huis gestuurd met een administratieve berisping.

https://www.instagram.com/p/Bnqf_flnJ_f/?taken-by=elnoviodevenus

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?