skip to Main Content

Regenval in Alicante en Valencia zorgt voor veel problemen

Regenval in Alicante en Valencia zorgt voor problemen

Diario Informacion

MADRID – In totaal hebben 13 provincies in Spanje te maken met hevige regenval, storm en harde windstoten. Dat geldt o.a. voor Murcia, Valencia, Castellón, Alicante, Melilla, Albacete, Sevilla, Málaga, Jaén, Córdoba, Cádiz, Almería en Granada. In diverse steden heeft men uit voorzorg stadsparken gesloten vanwege de wind.

Vanwege de hevige regenval hebben hulpdiensten verschillende personen moeten redden uit hun auto’s zoals in Alfafar (Valencia) en Torrevieja (Alicante). In Torrevieja stonden er vijf auto’s vast en moesten er vijf personen gered worden. Dit gebeurde zaterdagmorgen om 7.50 uur bij de rotonde nabij de Carrefour en Aquapolis.

In de provincie Valencia heeft de brandweer veel meldingen binnengekregen zoals in Sedaví, Alfafar, Paiporta, Torrent en Benetússer. In Alfafar en Manises moesten mensen uit hun auto’s gehaald worden omdat ze vaststonden in een kolkende watermassa.

De weerdiensten hebben voor het hele weekend waarschuwingen gegeven voor de gevolgen van de DANA ofwel gota fría, een weerfenomeen dat wel vaker voorkomt langs de Levantekust in de Comunidad Valenciana.

De Spaanse weerdienst Aemet waarschuwde voor waterhozen met meer dan 60 l/m2 maar zover is het nog niet gekomen. In Alicante werd 24,8 l/m2 gemeten wat 23 l/m2 was in Xabia en 22 l/m2 in plaatsen als Denia en Torrevieja. In l’Alfas del Pi was dat 7,4 l/m2 en in Mutxamel 5,4 l/m2.

Vanwege de hoge luchtvochtigheidsgraad is er met name ‘s-nachts sprake van een gevoel van “bochorno” ofwel een intense, vochtige en zinderende hitte terwijl het overdag kan regenen maar de temperaturen redelijk goed zijn en dit tussen de 22 en 27 graden ligt.

Ook op zondag en mogelijk maandag zal het nog regenen aan de Costa Blanca. Temperaturen zullen iets dalen en er zal minder wind zijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
  1. Diverse keren al meegemaakt. Is dus normaal voor hier.Vorig jaar maart was zelfs de Segura 1 kolkende rivier bij Guardamar en normaal is het maar een klein stroompje.De Gota Fria komt vaak pas eind september begin oktober en was nu iets vroeger

  2. wat een weer ¡¡¡¡
    Deze morgen wakker geschud door een hevig onweer samen met een echte wolkbreuk Straten onder water .De hele voormiddag hard geregend .Is dat normaal voor deze tijd van het jaar ???

    1. Nee helemaal niet. Het regent wel een in Spanje in deze periode maar niet zo extreem als dit jaar. Afgelopen 2 jaar rond deze tijd in Valencia geweest en nauwelijks regen gehad. Maar net als in NL veranderd hier ook het klimaat.

      1. Altijd maar weer de klimaatveranderingen de schuld geven. Onzin! Altijd hetzelfde liedje met het weer. Als je hier maar lang genoeg woont weet je dat het hier in September hevig kan regenen. Dat is altijd al zo geweest. Dus Femke, Rob heeft gelijkt! Niks nieuws onder de zon.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijdere. // Uw emailadres moet u vanwege spam invullen maar er wordt door ons niets mee gedaan.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken