skip to Main Content
In de steek gelaten honden en katten mogen niet meer gedood worden in deelstaat Madrid

In de steek gelaten honden en katten mogen niet meer gedood worden in deelstaat Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

hond8aMADRID – De regering van de autonome deelstaat Madrid heeft haar goedkeuring gegeven aan de wetswijziging waarin onder andere vermeld staat dat asielen in de steek gelaten honden en katten niet meer mogen doden. Hiermee komt eindelijk een wijziging in een wet die nog uit 1990 dateert en wordt het welzijn van de dieren beter geregeld door de wet.

De president van de autonome deelstaat Madrid, Cristina Cifuentes, noemt het een grote stap voorwaarts en ook de dierenorganisaties zijn tevreden. Vanaf nu is het verboden om op straat gevonden dieren zomaar te doden, een praktijk die helaas nog veel te veel gedaan wordt in de asielen in Spanje vanwege het te groot aantal dieren wat men jaarlijks te verwerken krijgt.

Buiten een verbod op doding is ook het verwaarlozen of slecht behandelen van huisdieren strenger beboet. Zo kan iemand tot wel 30.000 euro boete krijgen in het geval van mishandeling van dieren, het dubbele van de huidige straffen. Daarnaast kunnen er ook celstraffen gegeven worden in het geval van ernstige mishandeling. Met deze nieuwe wetten wil de deelstaat Madrid de dieren die er wonen beter gaan beschermen.

Dit initiatief zou volgens de dierenbeschermers echter niet alleen plaatselijk geregeld moeten worden maar landelijk en men roept de huidige maar ook de toekomstige regering van Spanje op om het voorbeeld van de autonome Madrid regering te volgen om zo een beter land te creëren voor huisdieren en dieren in het algemeen. Het is echter nog een lange weg te gaan maar het begin is er – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken