skip to Main Content
Drie jaar celstraf voor man in Castellón die zijn hand amputeerde voor verzekeringsgeld

Drie jaar celstraf voor man in Castellón die zijn hand amputeerde voor verzekeringsgeld

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

rechter2a

CASTELLÓN – Het hooggerechtshof heeft een man voor drie jaar naar de gevangenis gestuurd voor het proberen op te lichten van de verzekering. De man deed net alsof hij een verkeersongeluk had waarbij zijn hand werd geamputeerd. Hiermee hoopte de landbouwer een bedrag te kunnen verdienen van 355.000 euro, geld wat verschillende verzekeringsmaatschappijen zouden moeten uitbetalen. Hij gaat nu niet alleen voor drie achter de tralies maar moet ook het geïncasseerde verzekeringsgeld terug gaan betalen.

Volgens de rechter is echter voldoende bewezen dat de man zelf zijn hand heeft geamputeerd en het verkeersongeval in scene heeft gezet om zo het verzekeringsgeld op te kunnen strijken. Zijn plannetje mislukte echter doordat hij na het ongeval iets te kalm overkwam bij de politie en ambulancepersoneel die de man vonden en er schijnbaar voldoende bewijzen waren dat het ongeval in scene was gezet.

Volgens de rechter is bewezen dat de man op 10 december 2007 op de weg tussen Nules en Moncofar (Castellón) rond kilometer 955 het verkeersongeval met zijn Renault 19 in scene heeft gezet. Volgens de landbouwer was hij bij een ongeval met zijn auto betrokken waarbij zijn hand werd geamputeerd en de auto in brand vloog.

Onderzoekers van de politie hebben echter gezien dat er een grote ijzeren staaf in de auto lag die waarschijnlijk is gebruikt om de auto vooruit te laten rijden. Daarnaast is bewezen dat de auto niet spontaan in brand is gevlogen na het ongeval maar in brand werd gezet. Ook viel het de agenten op dat de man, met maar een hand (de andere lag in de brandende auto) rustig naast zijn auto op de grond een sigaretje zat te roken.

De boer wilde de 355.000 euro wat de verzekering eventueel zou moeten uitbetalen gebruiken om zijn torenhoge schulden af te lossen. Het viel de rechter ook op dat hij bij maar liefst acht verschillende verzekeringsmaatschappijen contracten had lopen waardoor het totaalbedrag flink opliep.

De man zal nu dus drie jaar lang in de gevangenis over zijn vreemde actie mogen gaan nadenken en daarnaast een leven lang met maar een hand verder leven. Ook moet de man het geinde verzekeringsgeld terug gaan betalen. Het gaat in dit geval om 35.000 euro aan de verzekeringsmaatschappij Santa Lucía, 209.564 euro aan Axa Seguros en nog eens 90.370 euro aan Libert Seguros.

Hoe vreemd en gruwel het ook allemaal klinkt, het afhakken van een hand om verzekeringsgeld te kunnen vangen schijnt erg vaak te gebeuren in Spanje. Samen met het in scene zetten van een aanrijding en valse overvallen zijn dat de meest voorkomende verzekeringsfraudes in Spanje – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken