skip to Main Content
Ryanair ondanks annuleringen in September nog steeds de grootste in Spanje

Ryanair ondanks annuleringen in September nog steeds de grootste in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Ondanks de duizenden annuleringen bij vluchten en meerdere duizenden passagiers die niet konden vliegen omdat de Ierse low cost vlieger vluchten moest annuleren, is de vliegmaatschappij nog steeds de grootste in Spanje in de maand september. Gedurende deze maand vervoerde Ryanair via de vliegvelden die bij de vliegdienst AENA horen 3,7 miljoen passagiers.

De meer dan 2.200 geannuleerde vluchten bij Ryanair in september waardoor er meer dan 315.000 passagiers aan de grond bleven hebben weliswaar marketing wijs gezien een deuk in het imago van de Ierse vliegmaatschappij veroorzaakt maar wat betreft aantallen vliegpassagiers mag de maatschappij niet klagen. Ryanair is weliswaar niet van Spaanse oorsprong maar is al enkele jaren de grootste vervoerder naar en van Spaanse vliegvelden.

Volgens de gegevens van AENA vervoerde Ryanair in de maand september 3,67 miljoen passagiers van en naar Spanje wat er 1,2 miljoen meer zijn dan de nummer twee op de lijst Vueling die 2,46 miljoen passagiers vervoerde in september. Iberia staat met 1,27 miljoen passagiers op de derde plaats wat betreft aantallen passagiers.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken