skip to Main Content
Twee verschillende loterijen in Spanje hebben hetzelfde winnende nummer
123rf

Twee verschillende loterijen in Spanje hebben hetzelfde winnende nummer

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Twee verschillende loterijen in Spanje hebben hetzelfde winnende nummer

123rf

MADRID – Afgelopen vrijdag en zaterdag hebben twee verschillende loterijen hetzelfde winnende nummer gehad, te weten 73.073. Het gaat om de Cuponazo loterij van de ONCE en op zaterdag de Lotería Nacional met de speciale trekking vanwege de Día de Hispanidad.

Het komt volgens de experts een keer per 34 jaar voor en dit jaar was het dan zover. Twee verschillende loterijen op twee verschillende dagen maar met hetzelfde winnende nummer: 73.073.

Sommige websites hebben natuurlijk een onderzoek gedaan naar wat de mogelijkheden zijn van hetzelfde nummer in twee verschillende loterijen. Ondanks dat dit onwaarschijnlijk lijkt blijkt het toch vaker voor te komen in Spanje en is de kans daarop groter dan het lijkt.

Per loterij worden er 100.000 nummers in omloop gebracht waardoor de kans dat het winnende lot een bepaald nummer is dus 1/100.000 is. Aangezien het hier om twee loterijen gaat wordt de kans op hetzelfde nummer verlaagd naar 1/25.000 (omdat er vier combinaties mogelijk zijn, twee keer bij de ONCE, twee keer bij de Lotería Nacional of een keer bij de ONCE en een keer bij de Lotería Nacional).

Als men dan nog een variabel toevoegt, die van hoe vaak de loterij wordt gehouden, dan wordt de kans op eenzelfde nummer bij twee verschillende loterijen zelfs nog kleiner, te weten 1/1.785 (omdat er zes ONCE en twee Lotería Nacional trekkingen zijn per week wat dus samen 8 trekkingen zijn).

Toch blijft de kans dat dit gebeurd klein maar op vrijdag 12 oktober heeft het nummer 73.073 het toch voor elkaar gekregen. Het is dus nu weer 34 jaar wachten voordat hetzelfde gaat gebeuren.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
  1. Wij kopen onze loten altijd via internet. Kan gewoon via je eigen Nederlandse bankrekening. We hebben immers Iban tegenwoordig. Kortom je hebt er geen Spaanse rekening voor nodig.
    Met groet,

  2. Nout aan meegedaan maar er is me ooit wijs gemaakt dat men als buitenlander geennrecht heeft op eventuele winst. Weet iemand hier meer over?

  3. Grappig toeval! Maar dat brengt me wel op een vraag: hoe werkt dat eigenlijk met die loterijen? Ik zie vaak de lotenverkopers op straat en twijfel wel eens om iets te kopen. Maar wat dan? Hoe weet ik of ik iets gewonnen heb en waar kan ik dan de prijs in handen krijgen? Iemand enig idee?

    1. Je kunt de loten zowel via internet kopen als je een Spaanse bankrekening hebt. Verder bij bijna alle tabakswinkels . Bij de loten verkopers op straat en je hebt ONCE kiosken en de loterij winkels . Prijzen controleren kun je ook op internet , Zoek maar met Google naar site met RESULTADOS de loteria. Ook kun je bij de verkoop punten je lot controleren door hem even te scannen of laten doen door de straat verkoper die een draagbare scanner heeft. Kleine prijzen kunnen ze meestal wel uit betalen . Met grotere prijzen moet je bij de bank wezen . Die betalen dat uit of zetten het op je rekening.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken