Twee verschillende loterijen in Spanje hebben hetzelfde winnende nummer

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

Twee verschillende loterijen in Spanje hebben hetzelfde winnende nummer

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Afgelopen vrijdag en zaterdag hebben twee verschillende loterijen hetzelfde winnende nummer gehad, te weten 73.073. Het gaat om de Cuponazo loterij van de ONCE en op zaterdag de Lotería Nacional met de speciale trekking vanwege de Día de Hispanidad.

Het komt volgens de experts een keer per 34 jaar voor en dit jaar was het dan zover. Twee verschillende loterijen op twee verschillende dagen maar met hetzelfde winnende nummer: 73.073.

Sommige websites hebben natuurlijk een onderzoek gedaan naar wat de mogelijkheden zijn van hetzelfde nummer in twee verschillende loterijen. Ondanks dat dit onwaarschijnlijk lijkt blijkt het toch vaker voor te komen in Spanje en is de kans daarop groter dan het lijkt.

Per loterij worden er 100.000 nummers in omloop gebracht waardoor de kans dat het winnende lot een bepaald nummer is dus 1/100.000 is. Aangezien het hier om twee loterijen gaat wordt de kans op hetzelfde nummer verlaagd naar 1/25.000 (omdat er vier combinaties mogelijk zijn, twee keer bij de ONCE, twee keer bij de Lotería Nacional of een keer bij de ONCE en een keer bij de Lotería Nacional).

Als men dan nog een variabel toevoegt, die van hoe vaak de loterij wordt gehouden, dan wordt de kans op eenzelfde nummer bij twee verschillende loterijen zelfs nog kleiner, te weten 1/1.785 (omdat er zes ONCE en twee Lotería Nacional trekkingen zijn per week wat dus samen 8 trekkingen zijn).

Toch blijft de kans dat dit gebeurd klein maar op vrijdag 12 oktober heeft het nummer 73.073 het toch voor elkaar gekregen. Het is dus nu weer 34 jaar wachten voordat hetzelfde gaat gebeuren.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.