Treinkaartjes kopen bij de postkantoren in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Treinkaartjes kopen bij de postkantoren in Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Sinds afgelopen maandag is het mogelijk om treinkaartjes te kopen bij de postkantoren van Correos in Spanje. Zo’n 2.400 postkantoren of ‘oficinas de Correos’ in heel Spanje verkopen kaartjes voor de AVE hogesnelheidstreinen, de Larga Distancia (lange afstand) en Media Distancia (middellange afstand) treinen. Uiteraard is het ook nog mogelijk om via de website of de smartphone app van Renfe de treinkaartjes te kopen en bij de loketten in de treinstations.

Op dit moment is de Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe druk bezig met een aanpassing van de website en de ontwikkeling van een nieuwe smartphone app (die nu niet echt modern is) waardoor reizigers op een makkelijke manier snel kaartjes voor de verschillende treinen kunnen kopen. 

Het gros van de treinkaartjes waaronder zeker de AVE hogesnelheidstrein kaartjes wordt via de website gekocht maar het is ook nog mogelijk om kaartjes in de treinstations te kopen. Maar niet meer overal want op veel met name kleinere stations zijn de loketten vervangen voor apparaten.

Om het de reizigers nog makkelijker te maken heeft men besloten dat het nu ook mogelijk is om treinkaartjes bij de postkantoren of ‘Correos’ aan te schaffen.

Ga naar de inhoud