Treinkaartjes kopen bij de postkantoren in Spanje

Treinkaartjes kopen bij de postkantoren in Spanje
Beeld: Archieffoto

MADRID – Sinds afgelopen maandag is het mogelijk om treinkaartjes te kopen bij de postkantoren van Correos in Spanje. Zo’n 2.400 postkantoren of ‘oficinas de Correos’ in heel Spanje verkopen kaartjes voor de AVE hogesnelheidstreinen, de Larga Distancia (lange afstand) en Media Distancia (middellange afstand) treinen. Uiteraard is het ook nog mogelijk om via de website of de smartphone app van Renfe de treinkaartjes te kopen en bij de loketten in de treinstations.

Op dit moment is de Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe druk bezig met een aanpassing van de website en de ontwikkeling van een nieuwe smartphone app (die nu niet echt modern is) waardoor reizigers op een makkelijke manier snel kaartjes voor de verschillende treinen kunnen kopen. 

Het gros van de treinkaartjes waaronder zeker de AVE hogesnelheidstrein kaartjes wordt via de website gekocht maar het is ook nog mogelijk om kaartjes in de treinstations te kopen. Maar niet meer overal want op veel met name kleinere stations zijn de loketten vervangen voor apparaten.

Om het de reizigers nog makkelijker te maken heeft men besloten dat het nu ook mogelijk is om treinkaartjes bij de postkantoren of ‘Correos’ aan te schaffen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

9
Reageer op dit artikel

7 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Anoniem

De tarjeta dorada werkt niet via de website…hopelijk via het postkantoor wel. Overigens heb ik niets dan lof over de mensen die op het postkantoor in Archidona werken.

mar

Waarom niet ook bij de Tabaco/estancos verkopen, net als de postzegels of bij de loterij loketten.
Ja, het duurt (godzijdank, wat mij betreft) wat langer in Spanje, maar dat heeft ook zijn charme.

ado

Wat als je een “Tarjeta de Dorada” heeft, kan niet aan een automaat gebruiken, daar zit geen chip op dus… Als die moet vernieuwd worden moet je in je bank gaan, dus bank, post, automaat, of gewoon op de trein stappen en als de kaartjes knipper komt kan je aan hem betalen zonder opleg, (als hij komt ?) Correos ? Heb jaren terug eens in de krant gestaan, een brief van het verkeerswezen België verzonden op 3 september en zat in de bus op 31 december na vragen te heb gesteld hoe het komt…lieten ze mij gewoon staan, ben dan… Lees verder »

Piet Paëlla

Fred, probeer dan een deal te maken met een bevriende winkelier in de buurt, om daar je postpakketten af te laten leveren.
Doe ik al lang, het pakket moet dan wel op naam staan van de winkeleigenaar.

Ramon

Heb andere ervaringen, meeste medewerkers bij correos zijn vriendelijk.
Goede zaak, hoe meer verkooppunten en service hoe beter.

Eric

Nogal vreemde volgorde: al lang via internet te boeken en nu opeens in postkantoor verkrijgbaar.

Sowieso erger ik mij al langer aan de trage gang van zaken op de postkantoren. Krijg soms de indruk dat dit een sociale werkplaats is. Personeel werkt daar op halve snelheid en ook andere variabelen niet op sterkte lijkt het.

Piet Paëlla

Eric, dat valt heus wel mee, observeer ook eens de klanten aan het loket hoe lang die er over doen om hun ei kwijt te raken….
Datzelfde zie je bij de banken.
Wen er aan, neem de tijd, dat is Spanje, een geweldig land !

Fred

Eric heb ik ook, postbode komt het pakket niet afleveren en smijt een niet thuis brief in de bus. Dus moet ik het pakket ophalen en daar minimaal 2 uur voor uittrekken. 15 minuten om er te komen en dan minstens anderhalf uur wachten tot je geholpen wordt. Dit is zwaar irritant.

Piet Paëlla

Helemaal niet zo slecht, de postkantoren in Spanje zijn immers meestal gevestigd op centrale plaatsen in de steden en dorpen.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.