skip to Main Content

Lage temperaturen tot wel 6,3 graden onder het vriespunt in de provincie Alicante (2017)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – Het is koud aan de Costa Blanca of althans in de provincie Alicante waarbij de laagste temperatuur van -6 graden gemeten werd in de gemeente Villena. Ook op andere plaatsen in de provincie is het koud zoals in de gemeente Alicante met een minimum temperatuur van 5,8 graden, Benidorm met 7 graden of Orihuela met 6 graden. Volgens de Spaanse weerdienst Aemet is het slechts viermaal de laatste 25 jaar zo koud geweest rond deze tijd van het jaar.

Op slechts 59 kilometer en 45 minuten rijden van de stad Alicante in de binnenlanden van de Alto Vinalopó streek in de provincie Alicante heeft men een minimum temperatuur gemeten van slechts -6,3 graden. Ook op andere plaatsen binnen de Comunidad Valenciana, in dit geval in Ademuz in de provincie Valencia, werd het ook koud met -6 graden of -4,6 graden in de gemeente Jalance en in de gemeente Chiva -3,6 graden, Vilafranca -3,4 graden en Morella in de provincie Castellón -1,1 graden.

Ook in andere gemeenten van de provincie Alicante was het kouder dan normaal zoals 5,8 graden in Alicante stad, 7 graden in de kustplaats Benidorm, 6 graden in Orihuela, 3 graden in Alcoy en 7 graden in de gemeente Dénia. In de provincie Valencia daalde de minimum temperatuur naar 6 graden in Gandia, 3 graden in Ontinyent en 1 graden in Requena.

De minimum temperaturen in de provincie Alicante staan echter wel in fel contrast met de maximum temperaturen overdag zoals de 19 graden in Alcoy, 21 graden in Alicante, 23 graden in Benidorm en 20 graden in Dénia, Elche en Orihuela. Dit geldt ook voor meerdere gemeenten in de provincies Castellón en Valencia waar de maximum temperatuur steeg naar 20 graden.

Voor de komende dagen blijven de maximum temperaturen zo’n beetje tussen de 17 en 20 graden hangen maar stijgen de minimum temperaturen licht tot boven het vriespunt op de meeste plaatsen dichtbij de kust. In de binnenlanden kan de temperatuur tot het nulpunt of daaronder komen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Geef mij de zomer maar, ik woon aan de kust en die waterkoude elk jaar gaat door merg en been. Gelukkig is het nog niet kouder geweest dan 6 graden hier en dat was tot nu toe afgelopen ochtend.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken