skip to Main Content
Man die in Cádiz een hond achter auto de dood in sleurde niet schuldig bevonden door rechter

Man die in Cádiz een hond achter auto de dood in sleurde niet schuldig bevonden door rechter

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

CÁDIZ – De door de politie aangehouden man die op de A-8201 weg nabij Jimena de la Frontera in de provincie Cádiz een hond achter zijn auto de dood in sleurde is door de rechter op vrije voeten gesteld. De Guardia Civil zag de man in een 4×4 voertuig over de weg rijden waarbij de agenten zagen dat er achter de auto een touw was gespannen met “iets” daaraan vast. Dat “iets” bleek later een hond te zijn, iets wat ook de chauffeur van de auto tot zijn verbazing zag.

De autorijder werd meteen door de politie gearresteerd en moest voorkomen waar hij zijn verhaal kon doen. De man verklaarde aan de rechter dat hij geen idee had dat de hond achter zijn auto was vastgebonden. Het gaat om een puppy van een Duitse herdershond die nadat hij kilometerslang over het asfalt was gesleept aan zijn verwondingen was overleden.

Volgens de chauffeur gaat het om een foute en bizarre grap van iemand die waarschijnlijk de avond voordat de man zijn auto pakte de hond achter zijn 4×4 jeep had vastgebonden. Al bij zijn aanhouding gaf de man aan niet te weten dat de hond aan zijn achterpoten achter de auto was vastgebonden en dat hij geen idee had dat hij een hond de dood in sleurde.

Vreemd genoeg was de man overtuigend genoeg en geloofde de rechter zijn versie van het verhaal en beschouwde hij dat als geloofwaardig waarop de rechter besloot de man vrij te pleiten en op vrije voeten te zetten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 9 reacties
 1. Die hond was natuurlijk al dood slimmerds. Anders kan je hem nooit aan zijn achterpoten vastbinden.
  Een bizarre grap om een dode hond onder je auto neer te leggen en met een touwtje vast te binden.

  1. Volgens de eerste berichten in de kranten leefde de hond nog toen de agenten de auto gestopt hadden. Hij kon alleen niet meer gered worden en is alsnog overleden. Verder is het een vreselijk verhaal maar als we er zelf niet bij zijn geweest kunnen we natuurlijk slecht een oordeel vellen over het waarheidsgehalte van de verklaring van de bestuurder en dus het oordeel van de rechter. Er zijn in Spanje vele mensen die geen zier om een dier geven, maar gelukkig zijn er ook velen die het hart wel op de goede plaats hebben zitten. Ik ben niet zo cynisch om er maar meteen vanuit te gaan dat de rechter een dierenmishandelaar het hand boven het hoofd houd. Ook rechters zijn mensen en net zo goed als dat er rotte appels tussen kunnen zitten zullen de meesten toch wel netjes de wet handhaven na weging van de feiten en toetsing aan de verklaringen van zowel de bestuurder als de agenten.

 2. Ik loop ook altijd eerst even om de auto heen, heb in het verleden al genoeg rare dingen meegemaakt. Maar als er achter mijn auto iets hangt met een touw bemerk ik dat echt wel en vooral in de bochten wanneer wat je achter je aan sleept in de zijspiegels zichtbaar wordt. Nu is het op de foto niet helemaal duidelijk of het touw lang genoeg was om het in de achteruitkijk spiegel te kunnen zien. Daarnaast heeft het beestje het vast uitgegild van de pijn en moet de chauffeur het echt wel gehoord hebben. Sommige mensen zijn echt door en door ziek.

  1. Spreek me er niet over. Begin deze week rij ik naar men job en ik ga via de voorkant van men auto. Ineens merk ik op dat men nummerplaat weg was. Blijkbaar gestolen in het weekeinde ( duidelijk uit gehaald en niet per ongelijk losgekomen ).

   Het is idd makkelijk dat er zaken gebeuren met je voertuig dat je eerst niet door had. Maar om eerlijk te zijn, een ketting aan je trekhaak maakt lawaai, veel lawaai. Dat schuurt over de grond, metaal op asfalt dat hoor je zeker. Dat de hond leefde of niet kunnen we niet met 100% vaststellen wegens de tegenstrijdige berichtgeving, maar dat de ketting lawaai maakte, no way dat dit niet gehoord is.

   Kan me echt niet ontdoen dat het verhaal stink. Wie haalt een “grap” uit met een hond achter een wagen te binden. Laat staan de hond vastbinden aan de benen wat best moeilijker is en zeker het dier pijn zou gedaan hebben, gevolg het dier zou zitten jammeren voor de bestuurder in de auto stapte.

   Er zijn zoveel tegenstrijdigheden maar 1 ding staat vast. Wie de hond vastgebonden heeft is een zieke persoon, iemand dat in het gevang hoort want als je dat met een hond kan doen, dan heeft die zelfde persoon volgens mij niet veel barrières om hetzelfde met een mede mensen te doen.

 3. De trekhaak zie ik niet, maar als er een touw aan zit met Hond, ben ik niet blind, overigens suggereer ik niet dat u blind bent.
  Beste Cornelis een rondje rond de auto is een prima suggestie

 4. Hé Harrie: Zie jij door je binnenspiegel je trekhaak ? Ik niet. Maar voor dat ik mijn auto inga loop ik altijd een rondje om mijn auto heen, want je ziet wat halvegaren kunnen uitvreten.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken