skip to Main Content
Canarische Eilanden krijgen te maken met storm Carlos
123rf

Canarische Eilanden krijgen te maken met storm Carlos

LAS PALMAS – De Canarische Eilanden krijgen dit weekend te maken met de gevolgen van de storm (borrasca) Carlos. Zoals bekend geeft de Spaanse weerdienst namen aan de stormen en is dit na Adrian begin oktober en Beatriz begin november alweer de derde storm met een naam. Er wordt vanaf donderdag al regen, wind en een ruwe zee verwacht.

Op donderdag zullen de eilanden La Palma en Tenerife als eerste de gevolgen van storm Carlos gaan merken waarna de storm verder trekt over de andere eilanden zoals Gran Canaria, Fuerteventura en Lanzarote. Ook op de eilanden La Gomera en el Hierro kan het gaan regenen en kan de wind behoorlijk tekeer gaan.

Naast de regen en wind die de Canarische archipel aandoen is het ook koud op de eilanden. De reden daarvoor is een koude luchtstroom die over de eilanden trekt waardoor de temperaturen lager zijn dan wat normaal is rond deze tijd van het jaar.

Benamingen

Storm Carlos is alweer de derde storm deze herfst die een naam heeft gekregen van de Spaanse, Portugese en Franse weerdiensten. De eerste storm die een naam kreeg was Adrian die begin oktober over Spanje trok gevolgd door Beatriz begin november. Na Carlos is het de beurt aan de storm Diana want de stormen krijgen om en om steeds een mannelijke of vrouwelijke naam.

Voor het stormseizoen 2018-2019 hebben de weerdiensten van Spanje, Portugal en Frankrijk de volgende namen bedacht: Adrian, Beatriz, Carlos, Diana, Etienne, Glora, Gabriel, Helena, Isaias, Julia, Kyllian, Laura, Miguel, Nicole, Oscar, Patricia, Roberto, Sara, Teo, Vanessa en Walid.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken