skip to Main Content
Personeel Amazon Spanje gaat staken met Black Friday en Kerstmis
El Confidencial

Personeel Amazon Spanje gaat staken met Black Friday en Kerstmis

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het is officieel, het personeel bij het logistieke centrum van Amazon in San Fernando de Henares nabij Madrid gaan staken. Dat doet het personeel op diverse belangrijke data om zo het bedrijf het meeste te raken, iets waar waarschijnlijk ook de klanten de dupe van zullen zijn. Er zal gestaakt worden op de data van de Black Friday, Kerstmis en Driekoningen.

De vakbonden hebben hetgeen waar al weken over wordt gesproken officieel gemaakt, er zal gestaakt worden door het personeel bij het distributiecentrum in San Fernando de Henares nabij Madrid. En dat doet het personeel op 23 en 24 november met de Black Friday kortingen, op 7 en 9 december tijdens de “puente de la Constitución”, op 15 en 30 december en op 3 en 4 januari rond Driekoningen.

Het is niet de eerste keer en zoals het er nu naar uitziet zal het ook niet de laatste keer zijn dat het personeel van Amazon nabij Madrid het werk gaat neerleggen tijdens stakingen. De staking is een idee van de vakbonden CGT en CCOO die slechts 25% van het personeel vertegenwoordigen bij Amazon. Een groter deel van het personeel is aangesloten bij de vakbonden UGT en CSIT die op dit moment niet meedoen met de stakingen. Binnen het bedrijf is dus grote verdeeldheid onder het personeel.

De vraag is of deze stakingen enig effect zullen hebben op de normale werkzaamheden van het voorbereiden, klaarmaken en versturen van de duizenden artikelen die rond deze data in Spanje gekocht gaan worden. Er wordt ook alleen gestaakt bij het centrum nabij Madrid waardoor de kans groot is (net zoals bij de overige stakingen) dat de werkzaamheden verplaatst worden naar de andere centra in Spanje zoals in Barcelona en Valencia of zelfs in Zuid Frankrijk of Italië.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. Ach we kunnen gewoon bestellen als we willen dus, maar het kan iets langer duren voor het er is? Zo te lezen niet meer dan 1 of 2 dagen later.
  Krijgen we nu een stukje van onze ¨prime¨ terug? Dat zal haast wel niet.
  En zoals leo zegt, er zijn eventueel zat andere webwinkels en anders gaan we naar de fysieke winkels dat is wel zo leuk om te doen!

  1. Natuurlijk ! Shoppen in de straten van Spanje is veel gezelliger dan dat gegluur op een beeldscherm.
   Het is misschien wel handig om online te kopen als je in the middle of nowhere woont, maar dan nog…..als die schoenen niet passen moet je naar het postkantoor.
   Bovendien die onnodige berg met verpakkingen die je kwijt moet, het piepschuim zit hier buiten tussen de oren-cactussen…..

   1. Amazon maakt geen gebruik van piepschuim maar van karton en papier. Winkelen in de winkels op straat is ook leuker maar … daar is niet altijd alles aanwezig, moet het besteld worden wat dan weer twee weken duurt, is soms duurder terwijl je via Amazon of eBay of andere online winkels het wel vaak kunt vinden. Dus ik kan me wel voorstellen dat het online shoppen makkelijker is.

    1. Ieder zijn eigen.
     Een mix van beiden doet het bij ons goed, want zeg nu zelf, lekker ff erop uit de stad in, met tussendoor een drankje en een hapje is toch ook niet verkeerd heh. En voor sommige dingen is internet inderdaad net zo handig en vaak wel zo goedkoop.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken