Personeel Amazon Spanje gaat staken met Black Friday en Kerstmis

Personeel Amazon Spanje gaat staken met Black Friday en Kerstmis
Beeld: El Confidencial

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het is officieel, het personeel bij het logistieke centrum van Amazon in San Fernando de Henares nabij Madrid gaan staken. Dat doet het personeel op diverse belangrijke data om zo het bedrijf het meeste te raken, iets waar waarschijnlijk ook de klanten de dupe van zullen zijn. Er zal gestaakt worden op de data van de Black Friday, Kerstmis en Driekoningen.

De vakbonden hebben hetgeen waar al weken over wordt gesproken officieel gemaakt, er zal gestaakt worden door het personeel bij het distributiecentrum in San Fernando de Henares nabij Madrid. En dat doet het personeel op 23 en 24 november met de Black Friday kortingen, op 7 en 9 december tijdens de “puente de la Constitución”, op 15 en 30 december en op 3 en 4 januari rond Driekoningen.

Het is niet de eerste keer en zoals het er nu naar uitziet zal het ook niet de laatste keer zijn dat het personeel van Amazon nabij Madrid het werk gaat neerleggen tijdens stakingen. De staking is een idee van de vakbonden CGT en CCOO die slechts 25% van het personeel vertegenwoordigen bij Amazon. Een groter deel van het personeel is aangesloten bij de vakbonden UGT en CSIT die op dit moment niet meedoen met de stakingen. Binnen het bedrijf is dus grote verdeeldheid onder het personeel.

De vraag is of deze stakingen enig effect zullen hebben op de normale werkzaamheden van het voorbereiden, klaarmaken en versturen van de duizenden artikelen die rond deze data in Spanje gekocht gaan worden. Er wordt ook alleen gestaakt bij het centrum nabij Madrid waardoor de kans groot is (net zoals bij de overige stakingen) dat de werkzaamheden verplaatst worden naar de andere centra in Spanje zoals in Barcelona en Valencia of zelfs in Zuid Frankrijk of Italië.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
6 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Domme actie. Het gaat toch al zo lekker met de Spaanse werkegelegenheid.

Ach we kunnen gewoon bestellen als we willen dus, maar het kan iets langer duren voor het er is? Zo te lezen niet meer dan 1 of 2 dagen later.
Krijgen we nu een stukje van onze ¨prime¨ terug? Dat zal haast wel niet.
En zoals leo zegt, er zijn eventueel zat andere webwinkels en anders gaan we naar de fysieke winkels dat is wel zo leuk om te doen!

Natuurlijk ! Shoppen in de straten van Spanje is veel gezelliger dan dat gegluur op een beeldscherm.
Het is misschien wel handig om online te kopen als je in the middle of nowhere woont, maar dan nog…..als die schoenen niet passen moet je naar het postkantoor.
Bovendien die onnodige berg met verpakkingen die je kwijt moet, het piepschuim zit hier buiten tussen de oren-cactussen…..

Ieder zijn eigen.
Een mix van beiden doet het bij ons goed, want zeg nu zelf, lekker ff erop uit de stad in, met tussendoor een drankje en een hapje is toch ook niet verkeerd heh. En voor sommige dingen is internet inderdaad net zo handig en vaak wel zo goedkoop.

Ze doen maar ik koop bij Ebay en andere online winkels dus heb er geen last van.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.