MENING: Gezondheidszorg in Spanje: de beste in Europa?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
123rf
Beeld: 123rf

GERONA – Er wordt dikwijls gezegd en geschreven dat de gezondheidszorg in Spanje op een heel hoog peil staat, maar is dat wel zo? En mikken ze met die uitspraak dan op de private zorg of het publieke gedeelte? Hieronder staat de ervaring van een van onze lezers met de Spaanse gezondheidsdienst. Herken je dit of heb je andere ervaringen?

Om in aanmerking te komen voor een private ziekenzorg moet je een verzekering afsluiten bij een verzekeringsmaatschappij. Eerst krijg je dan een ellenlange waslijst voorgeschoteld die je helemaal en waarheidsgetrouw dient in te vullen. Als daaruit dan blijkt dat je een aandoening hebt die dure medische zorg nodig heeft, wordt ofwel dat deel uitgesloten ofwel wordt de volledige aanvraag geweigerd.

Heb je ooit een operatie ergens of op meerdere plaatsen gehad? Dan worden die delen van je lichaam ook netjes geweigerd voor verdere opvolging. Ik heb dit aan den lijve mogen ondervinden en het was dus al snel duidelijk dat ik aangewezen was op de publieke zorg in Spanje via de Centro de Salud. Tot zover geen probleem, want ik had daar toch dikwijls goede berichten over ontvangen!

Een Centro de Salud (of in Catalonië kortweg CAP genoemd) wat doet dat eigenlijk? Een CAP is een eerstelijns zorg waar huisartsen en verplegend personeel tewerkgesteld zijn. Als na een gesprek of onderzoek blijkt dat je opvolging nodig hebt van een specialist, dan verwijzen zij je door, meestal naar het plaatselijk ziekenhuis. Gezien ik maandelijkse opvolging nodig heb voor mijn ogen, werd ik dus doorverwezen naar het ziekenhuis in Blanes “De La Selva”, dienst oftalmologie.

Het eerste contact met de oftalmoloog daar was weerzinwekkend. Eens binnen in het kabinet, vroeg de dokter wat hij kon betekenen voor mij. Toen ik hem vertelde dat ik elke maand injecties nodig heb in mijn ogen keek hij mij kort aan in de ogen (zonder apparatuur en van op afstand) en zei toen droogweg, nee hoor, dat heb jij helemaal niet nodig.

Gezondheidszorg in Spanje: de beste in Europa?
Freepik

Verbaast zei ik tegen de man dat ik die inspuitingen al krijg toegediend sinds 2015 en dat je eerst een scan dient te nemen van de ogen om te kunnen vaststellen of een behandeling nodig is waarna hij zei: nee hoor, dat hoeft niet want ik kan dat zo zien en jij hebt dat niet nodig. Dan de recente scans en verslagen uit België aangeboden aan hem, maar dit weigerde hij om te bekijken. Is dat van een dokter in België? Die zijn gek zei hij! 

Dat is zowat het relaas van het eerste bezoek aan die dienst in augustus van dit jaar. Sindsdien ben ik zelfs niet meer op die dienst geraakt, want wat de CAP ook doet, hij geeft hier geen gevolg aan en ik krijg dus geen afspraak meer.

De CAP is een dienst die erg goed werk doet, vriendelijke mensen die met veel passie trachten te helpen waar mogelijk. Maar hun macht is erg beperkt en zij kunnen dus niets beginnen tegen een specialist. Zij raadden mij vervolgens aan om via een spoeddienst binnen te gaan in een ander ziekenhuis. Ik heb dit gedaan in de volgende ziekenhuis “Barcelona – Val ‘D’hebron”, “Badalona – Can Ruti” en “Gerona – Josep Trueta”. 

In Barcelona en Badalona hebben ze mij onderzocht en beiden vonden dat ik dringend hulp nodig had, maar ik diende die wel in Blanes te gaan halen. Zij mochten dit niet uitvoeren zonder toestemming. In Gerona vroegen ze enkel naar de doorverwijzing en gezien ik die niet had, werd ik weer wandelen gestuurd. Dan maar naar de spoeddienst in Blanes dacht ik, maar zonder mij zelfs te ontvangen, zei de dokter aan de telefoon tegen het medisch personeel dat ik dat niet nodig had.

Vervolgens werd er aan mij gevraagd om een klacht neer te leggen tegen die dokter in het ziekenhuis. Eerst had ik hier een probleem mee, want je komt toch niet in Spanje wonen om ruzie te maken? Maar goed, omdat zowel de CAP als het ziekenhuis vertelden dat dit de enige mogelijkheid was, heb ik dan uiteindelijk een brief opgesteld. Ik heb dit op een zeer beleefde en vriendelijke manier geformuleerd omdat ik er vanuit ging dat je die man later toch nog kan nodig hebben. 

Mijn verbazing was groot toen ik een weigering hierop kreeg en dat bleek dat diezelfde dokter zijn eigen klacht moet beoordelen, gezien die man ook het hoofd van die afdeling is. Ondertussen is ook gebleken dat diezelfde dokter allerlei zaken zit te verzinnen om zijn gelijk te halen, zoals het argument dat dit medicijn “Eylea”, niet verkrijgbaar zou zijn in Spanje. 

Ik heb mij laten onderzoeken door een private dokter in Polimedic in Blanes, Dr.Felip. Deze bevestigd na een grondig onderzoek en scans dat ik wel degelijk deze behandeling nodig heb en dat men in zijn klinieken werkt met hetzelfde medicijn Eylea, dus wel verkrijgbaar in Spanje zonder enig probleem. Alleen kost die behandeling maandelijks ongeveer 4.000 euo.

Freepik

Een vriend hier in Blanes wist mij te zeggen dat ik dan beter van CAP zou veranderen, zodat ik ook verbonden zou zijn met een ander ziekenhuis. Blijkbaar kan je als “permanent” resident kiezen in welke gemeente of stad je jouw CAP wilt hebben en dit doe je in Catalonië via deze website.

In de praktijk is gebleken dat dit kan, maar ik stuitte wel op verzet in de CAP van Mataro, welke ik had gekozen als nieuwe CAP. Dus alles weer teruggezet naar Blanes. Nu heb ik op vraag van de CAP in Blanes documenten ingevuld voor een second opinion en ingediend in het ziekenhuis in Blanes. De keuze waar een andere dokter mij dan gaat onderzoeken is in samenspraak gevallen op Barcelona, Val d’Hebron. Deze procedure duurt minstens 1 maand en, … moet goedgekeurd worden door de arts die mij in Blanes heeft gezien. 

Rapporten, verslagen en scans van andere artsen die mijn noodzaak tot behandeling aantonen, mogen niet in overweging worden genomen, terwijl de art van Blanes WEL zijn bevindingen en beoordeling mag en kan zal toevoegen voor de nieuwe arts in Barcelona. Hierdoor slinken je kansen enorm natuurlijk. Het is zelfs niet zeker of men je dan oproept om gezien te worden, het kan ook zijn dat je een brief met de beslissing in je bus krijgt.

Sinds ik hier woon ben ik dus nog steeds aangewezen op geneeskundige zorgen in België en vlieg ik dus elke keer heen en weer. Na deze ervaringen heb ik dus mijn twijfels over hoe goed het systeem en de gezondheidszorg in Spanje dan toch wel is. 

Ik wil mijn verhaal wel afsluiten met een positieve noot en dat is de enorme steun en hulp die ik kreeg en nog steeds krijg door een geweldig team van mensen in de CAP in Blanes.

Waarom maak ik mijn verhaal openbaar? Om mijn ervaring te delen met anderen en misschien levert het wel andere mogelijkheden op.

Auteur: Johan Riebeek

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.