Search
menu
Search

Verdachte moord Belgische in Tolox in België aangehouden

Oeps ... foto ontbreekt!

Verdachte moord Belgische in Tolox in België aangehouden

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De Guardia Civil heeft na een dagenlange zoektocht de vermoedelijke dader van de moord op een 58-jarige Belgische inwoonster van Tolox (Málaga) gearresteerd. De man was naar België gevlucht en wordt beschuldigd van moord en diefstal met geweld. Het is nog steeds niet duidelijk of de man een romantische verhouding had met het slachtoffer.

Afgelopen dinsdag vond de broer van de 58-jarige Belgische Ana haar op bed onder lakens en dekens en was ze reeds overleden. Meteen werd een onderzoek gestart en kwam men erachter dat de vrouw met geweld om het leven was gebracht en dat een Belgische man regelmatig op bezoek kwam in het landhuis waar de vrouw pas sinds juli dit jaar woonachtig was.

Volgens de broer van het slachtoffer, die in Coín woont, ontbraken er veel spullen in huis en was de auto, een grijze Mercedes ML 270, verdwenen. De politie riep mensen op te helpen zoeken naar de Mercedes van de vrouw. 

Sinds het begin van het politie onderzoek ging men ervan uit dat de onbekende Belgische klusjesman de dader was en dus werd er naar hem gezocht. Uiteindelijk kon de verdachte Belg in Tubize in België worden gearresteerd door de Guardia Civil en de Belgische politie. Er wordt in de Spaanse pers ook geschreven over een vermoedelijke tweede dader.

Het lichaam van de Belgische vrouw werd dinsdagmiddag rond 17.20 uur gevonden. De broer meldde zich bij de politie dat hij in de woning zijn dode zus had aangetroffen. Het gaat om een landelijk gelegen woning langs de A-366 in de gemeente Tolox in de provincie Málaga.

Volgens de broer van de vrouw was er geen sprake van een liefdesrelatie met de gezochte Belgische man en woonde zij sinds juli dit jaar samen met haar honden in de woning zo’n 500 meter van de A-366 bij een deel van de gemeente Tolox dat Pecho de Molino heet.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?