Personen die vanwege medische redenen geen mondkapje dragen moeten dat bewijzen in de Valencia regio

Personen die vanwege medische redenen geen mondkapje dragen moeten dat bewijzen in de Valencia regio
Beeld: 123rf

Personen die vanwege medische redenen geen mondkapje dragen moeten dat bewijzen in de Valencia regio

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

VALENCIA – Eenieder die in de Valencia regio, dus ook in de provincie Alicante en aan de Costa Blanca, geen mondkapje draagt vanwege medische redenen, dient dat te bewijzen. Dat wil zeggen dat deze personen een doktersverklaring bij zich moeten dragen, zo heeft de regionale gezondheidsraad in de Valencia regio beslist.

Vorige week heeft de Conselleria de Sanidad in de Valencia regio via een decreet beslist dat personen die geen mondkapje hoeven te dragen vanwege medische redenen dat moeten bewijzen.

Zoals bekend is in Spanje 1,5 meter afstand houden de regel. Het dragen van mondkapjes is verplicht in alle binnenruimtes (zoals bijvoorbeeld winkels en musea) en in het openbaar vervoer, taxi, boot en vliegtuig. Dit geldt ook voor stations en perrons. In de openlucht is het dragen van een mondkapje verplicht als 1,5 meter afstand niet gewaarborgd kan worden. Deze verplichtingen gelden voor alle personen vanaf 6 jaar. 

Voor personen met een medische indicatie of ademhalingsproblemen, handicap of gedragsproblemen gelden uitzonderingen. Maar vanaf nu wordt daar in de Valencia regio strenger naar gekeken omdat blijkbaar veel mensen geen mondkapje dragen en zeggen dat dit voor een medische reden is. Daarom moet eenieder die geen mondkapje draagt vanwege een medische indicatie dat aantonen via een geschreven bewijs van een arts.

Letterlijk staat er nu in het Spaans: “deberá contar con un informe médico, en documento oficial, expedido por el médico responsable de la atención de la patología correspondiente, en el que se exponga objetiva y rigurosamente que la persona presenta una enfermedad o dificultad respiratoria incompatible con su uso”.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.