skip to Main Content
Alweer weeralarm vanwege regen, sneeuw en harde windstoten in grote delen van Spanje

Alweer weeralarm vanwege regen, sneeuw en harde windstoten in grote delen van Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

weer2MADRID – De Spaanse weerdienst AEMET heeft een weeralarm uitgegeven voor diverse Spaanse provincies vanwege regen, sneeuw en harde windstoten die voor veel problemen kunnen zorgen. In totaal hebben officieel elf provincies een weeralarm gekregen maar op diverse andere plaatsen kan het weer ook voor problemen zorgen.

In Andalusië hebben de provincies Jaén en Granada een geel alarm gekregen vanwege sneeuw terwijl ook de diverse provincies in de deelstaat Comunidad Valenciana gewaarschuwd zijn voor sneeuw, regen en windstoten.

In de provincie Jaén kan op veel plaatsen meer dan 20 centimeter sneeuw vallen, met name in Cazorla en Segura. In de provincie Granada verwacht men sneeuw in Guadix, Baza en la cuenca del Genil. Ook in de provincie Almería kan het gaan sneeuwen in de Valle del Almanzora en Los Vélez.

In de provincies van de Comunidad Valenciana kan op sommige plaatsen meer dan 80 liter regenwater per vierkante meter naar beneden komen vallen. Uiteraard kan dat voor problemen zorgen, iets wat ook geld voor de Balearen waar de regen en wind wegen blank kunnen gaan zetten. In Murcia verwacht men sneeuw in het noordoosten van de regio, iets wat ook in de hoger gelegen delen van Valencia kan gebeuren.

Ook de provincies Barcelona, Girona en Tarragona in Catalonië hebben een weeralarm gekregen voor regen en storm waarbij op veel plaatsen zo’n 20 liter regenwater per vierkante meter kan vallen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken