skip to Main Content
Grootste privéjacht ter wereld aangemeerd in de haven van Tarragona

Grootste privéjacht ter wereld aangemeerd in de haven van Tarragona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

azzamTARRAGONA – Het grootste privéjacht ter wereld, de 180 meter lange Azzam, is recent aangemeerd in de jachthaven van de stad Tarragona. Het megajacht zal daar de hele winter verblijven. Het bijna 500 miljoen kostende schip is eigendom van de president van de Verenigde Arabische Staten, Jalifa bin Zayed Al Nahayan.

De Azzam is met zijn 180 meter lengte, vijf verdiepingen hoog en slechts 4,3 meter diepgang, het grootste privéjacht ooit gebouwd. Aan boord zijn ruim 100 personen werkzaam waarbij nog eens de logistieke medewerkers aan wal opgeteld moeten worden. De aanmering van het enorme luxe jacht zorgde het afgelopen weekend al voor aardig wat nieuwsgierigen die foto’s kwamen nemen van het enorme schip.

Ook al zal de Azzam vier maanden lang aangemeerd blijven in de Marina Port Tarraco in Tarragona, de eigenaar van het schip is niet aanwezig. Het luxe privéjacht wordt als promotiemiddel ingezet om de haven te promoten bij de rijkeren in de wereld van de privéjachten.

De haven werd in 2011 gekocht door de groep Qatar Diar voor zo’n 64 miljoen euro. Sindsdien worden er regelmatig meerdere grote privéjachten gesignaleerd in de haven van Tarragona zoals de Topaz, een van de vijf grootste privéjachten ter wereld – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken