skip to Main Content
Grote brand bij pretpark Ferrari Land in Salou

Grote brand bij pretpark Ferrari Land in Salou

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – Woensdagavond heeft een uitslaande brand voor enorm veel schade gezorgd aan twee belangrijke gebouwen van het in april 2017 te openen nieuwe pretpark Ferrari Land. Het pretpark wat geheel in het teken staat van het Italiaanse automerk, ligt pal naast het al jaren zeer bekende thema pretpark Port Aventura in de badplaats Salou, aan de Costa Dorada. Volgens de eerste berichten zijn er twee gebouwen flink beschadigt en is er geen sprake van een aanslag. Het pretpark heeft echter al aangegeven dat de opening gewoon door zal gaan in april volgend jaar.

Woensdagavond heeft een wild uitslaande brand voor veel schade gezorgt aan twee belangrijke gebouwen van het nieuw te openen pretpark Ferrari Land in de badplaats Salou. Volgens de lokale kranten gaat het om de Campanile toren, een 25 meter hoge Italiaanse uitziende kerktoren en de buitenkant van een Romeins amfitheater. Terwijl de kerktoren nagenoeg helemaal afgebrand is en erg veel schade heeft, is de schade aan het amfitheater beperkt gebleven tot de buitenkant maar is ook daar sprake van veel brandschade.

In totaal waren er 15 brandweereenheden uit Tarragona en Cambrils voor nodig om de brand onder controle te krijgen. De brand ontstond rond 20.00 uur woensdagavond en was rond 21.45 uur geheel onder controle en geblust. Er raakten volgens de krant 20Minutos twee personen gewond. Een 37-jarige man die met brandwonden moest worden opgenomen in het ziekenhuis in Tarragona en een andere man die een paniekaanval kreeg na de brand. Veel inwoners van de badplaats Salou en het nabijgelegen Vila-seca klaagden over de rookgeur die op veel plaatsen te merken was.

Wat er precies gebeurt is en wat de brand heeft veroorzaakt is nog niet helemaal bekend maar wel dat er door getuigen vlammen van tot wel 30 meter hoog waren gezien. Daarnaast zijn er mensen die beweren dat ze ten tijde van de brand in de hoge kerktoren mensen binnen hebben gezien, nieuws wat niet bevestigd werd door de brandweer. Ook zijn er inwoners die spreken van een ontploffing maar ook daar is niet veel meer over bekend. Er waren tevens geruchten dat het om een aanslag zou gaan maar daar klopt helemaal niets van volgens de burgemeesters van Salou en Vila-seca – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken