skip to Main Content
Mercadona gaat supermarkten verbouwen en moderniseren in Spanje

Mercadona gaat supermarkten verbouwen en moderniseren in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – De grootste Spaanse supermarktketen heeft aangekondigd dat ze de meer dan 1.600 eigen supermarkten stapsgewijs gaan verbouwen en moderniseren. Zo moeten de gangpaden compleet anders worden ingedeeld en breder worden, komt er meer natuurlijk licht om op energie te gaan bezuinigen en milieubewuster te worden en moet er plaats zijn voor moderne technologieën terwijl ook de winkelkarren en het exterieur zullen gaan veranderen.

Op dit moment gaat Mercadona beginnen met de verbouwing van 125 winkels, slechts 8% van het totaal van 1.612 eigen supermarkten. Het is niet bekend gemaakt welke winkels gedurende 2017 een facelift zullen gaan krijgen maar houdt je eigen buurtsuper in de gaten voor de laatste ontwikkelingen. Voor de plannen heeft Mercadona 180 miljoen euro uitgetrokken aan budget. Onder de 125 supermarkten bevinden zich de winkels in Puerto de Sagunto (Valencia) en Peligros (Granada) wat de eerste winkels zijn die al verbouwd zijn en omgezet werden naar het nieuwe concept.

Misschien voelt de Mercadona de hete adem in de nek van concurrent Lidl die erg snel aan het groeien is wat betreft winkels en klanten in Spanje. Daarnaast is de Lidl bezig om vele miljoenen te investeren in nieuwe en moderne winkels in heel Spanje. Of misschien is het omdat het huidige winkelconcept alweer 16 jaar oud is en aan modernisering toe is.

Sinds 2000

De layout van de winkels die er nu is in de Mercadona supermarkten stamt alweer uit het jaar 2000 en het was dus wel weer eens tijd om iets nieuws te doen. Andere frissere en modernere kleuren, betere en efficiëntere indeling van de gangpaden, andere materialen die gebruikt gaan worden, meer natuurlijke lichtinval en beter sfeerverlichting, een andere buitenkant van de supermarkten en andere winkelkarren. Deze vormen allemaal onderdeel van de verbouwingsplannen van de Mercadona. Daarnaast moeten er werkzaamheden worden uitgevoerd om het energieverbruik met 40% te laten dalen.

Tips en ideeën

Deze wijzigingen zullen niet alleen te merken zijn door de miljoenen klanten maar ook door de werknemers waar veel naar geluisterd is. Het personeel van Mercadona heeft ook tips en ideeën kunnen geven om de winkels waarin zij werken te kunnen verbeteren. Daarnaast heeft Mercadona ook geluisterd naar de suggesties van de klanten of “jefes” en probeert men ook aan de wensen van hen te voldoen met het nieuwe concept.

Deze diashow vereist JavaScript.

Website

Naast de reeds verbouwde winkels in Valencia en Granada heeft Mercadona ook een compleet vernieuwde website. De website is overzichtelijker en de informatie en nieuws zijn makkelijker te vinden. Daarnaast is de website eindelijk aangepast aan de verschillende beeldschermformaten zoals smartphone en tablets – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Fijne winkel de Mercadona, lekker Spaans, behalve die ellendige muziek, die me opjaagt, waardoor ik de winkel sneller verlaat dan gewenst, voor beide partijen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken