4,7 miljoen Spanjaarden hebben het coronavirus gehad

4,7 miljoen Spanjaarden hebben het coronavirus gehad
Beeld: 123rf

4,7 miljoen Spanjaarden hebben het coronavirus gehad

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De zogenaamde groepsimmuniteit waar Spanje en andere landen op gokken wat betreft het coronavirus is nog ver te zoeken. De uitslagen van het vierde deel van het grote seroprevalentie onderzoek in Spanje zijn bekend geworden en het blijkt dat slechts 9,9% van de Spaanse bevolking (4,7 miljoen personen) besmet is geraakt met het coronavirus. Van een groepsimmuniteit kan gesproken worden vanaf 60% van de bevolking.

Op 27 april zijn het Spaanse Bureau voor de Statistiek (INE) en het Instituto de Salud Carlos III begonnen met een seroprevalentie onderzoek in 36.000 huishoudens in Spanje wat garant staat voor 90.000 personen die getest worden. In de vierde etappe van dit grootschalige onderzoek deden 51.409 personen mee, dat is minder dan in de eerste drie etappes en 53% van de deelnemers waar contact mee is geweest.

Uit de vierde etappe van het onderzoek is gebleken dat 9,9% van de inwoners van Spanje het coronavirus heeft gehad wat neerkomt op zo’n 4,7 miljoen personen. In de eerste etappe werd nog gesproken van een percentage van 5% maar nu een half jaar later is dat bijna het dubbele met 9,9%.

Maar de 9,9% is een landelijk gemiddelde want de verschillen binnen Spanje en de verschillende regio’s en provincies zijn groot. Zo is dat in de Madrid regio nu 12,5% geworden gevolgd door 10,8% in Navarra, 10,4% in Castilla-La Mancha, 9,4% in Castilië en León, 9,2% in Catalonië en 8,8% in Aragón. 

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.