menu: rubrieken, zoeken & meer

Canarische Eilanden eisen negatieve corona-test van inwoners Spanje

Canarische Eilanden eisen negatieve corona-test van inwoners Spanje
Beeld: 123rf (aangepast)

Canarische Eilanden eisen negatieve corona-test van inwoners Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – Net zoals de Balearen eilanden moeten alle inwoners van Spanje die naar de Spaanse archipel reizen vanaf vrijdag 18 december de uitslag van een negatieve corona-test laten zien. Eenieder die van het Spaanse vasteland of de Balearen eilanden naar de acht Canarische Eilanden reist moet een test hebben die maximaal 72 uur voor aankomst gerealiseerd is en een negatieve uitslag heeft.

Reizigers van buiten Spanje moeten al sinds 23 november verplicht de negatieve uitslag van een PCR-test, TMA-test of antigeentest laten zien om Spanje en dus ook de Canarische Eilanden binnen te komen (alleen de antigeentest is exclusief voor de Canarische Eilanden). Daar komt de nieuwe corona-test-eis bij voor alle inwoners van Spanje die naar de Canarische Eilanden reizen.

De verplichting om een negatieve PCR-test, TMA-test of antigeentest te hebben geldt vanaf vrijdag 18 december tot en met 10 januari (met mogelijke verlenging) voor iedereen vanaf 6 jaar oud. De resultaten van deze corona-test mogen niet ouder zijn dan 72 uur voor aankomst op de eilanden Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, La Graciosa, el Hierro, La Gomera en La Palma.

Elke reiziger die aankomt zonder deze negatieve testresultaten zal voor 14 dagen in een thuisquarantaine moeten en binnen 72 uur na aankomst op eigen kosten een PCR-test, TMA-test of antigeentest laten uitvoeren.

Ook inwoners van de eilanden die vanaf het Spaanse vasteland of de Balearen eilanden terugkeren naar hun eigen eiland moeten de negatieve uitslag van een corona-test laten zien. Maar in tegenstelling tot de niet-residenten van de eilanden worden de kosten van deze corona-tests door de regionale overheid van de Canarische Eilanden betaald als ze de tests laten doen bij een van de medische centra die samenwerken met de regionale overheid.

Verwacht wordt dat er zo’n 60.000 reizigers vanuit de rest van Spanje naar de Canarische Eilanden komen tijdens de feestdagen om familie te bezoeken of om op vakantie te gaan.