Canarische Eilanden eisen negatieve corona-test van inwoners Spanje

Canarische Eilanden eisen negatieve corona-test van inwoners Spanje
Beeld: 123rf (aangepast)

Canarische Eilanden eisen negatieve corona-test van inwoners Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – Net zoals de Balearen eilanden moeten alle inwoners van Spanje die naar de Spaanse archipel reizen vanaf vrijdag 18 december de uitslag van een negatieve corona-test laten zien. Eenieder die van het Spaanse vasteland of de Balearen eilanden naar de acht Canarische Eilanden reist moet een test hebben die maximaal 72 uur voor aankomst gerealiseerd is en een negatieve uitslag heeft.

Reizigers van buiten Spanje moeten al sinds 23 november verplicht de negatieve uitslag van een PCR-test, TMA-test of antigeentest laten zien om Spanje en dus ook de Canarische Eilanden binnen te komen (alleen de antigeentest is exclusief voor de Canarische Eilanden). Daar komt de nieuwe corona-test-eis bij voor alle inwoners van Spanje die naar de Canarische Eilanden reizen.

De verplichting om een negatieve PCR-test, TMA-test of antigeentest te hebben geldt vanaf vrijdag 18 december tot en met 10 januari (met mogelijke verlenging) voor iedereen vanaf 6 jaar oud. De resultaten van deze corona-test mogen niet ouder zijn dan 72 uur voor aankomst op de eilanden Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, La Graciosa, el Hierro, La Gomera en La Palma.

Elke reiziger die aankomt zonder deze negatieve testresultaten zal voor 14 dagen in een thuisquarantaine moeten en binnen 72 uur na aankomst op eigen kosten een PCR-test, TMA-test of antigeentest laten uitvoeren.

Ook inwoners van de eilanden die vanaf het Spaanse vasteland of de Balearen eilanden terugkeren naar hun eigen eiland moeten de negatieve uitslag van een corona-test laten zien. Maar in tegenstelling tot de niet-residenten van de eilanden worden de kosten van deze corona-tests door de regionale overheid van de Canarische Eilanden betaald als ze de tests laten doen bij een van de medische centra die samenwerken met de regionale overheid.

Verwacht wordt dat er zo’n 60.000 reizigers vanuit de rest van Spanje naar de Canarische Eilanden komen tijdens de feestdagen om familie te bezoeken of om op vakantie te gaan.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.