Costa Blanca ontvangt minder Britse maar meer Nederlandse en Belgische passagiers

Costa Blanca ontvangt minder Britse maar meer Nederlandse en Belgische passagiers
Beeld: Aena.es /website

Costa Blanca ontvangt minder Britse maar meer Nederlandse en Belgische passagiers

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ALICANTE – De corona-pandemie en de strenge in- en uitreis-eisen in het Verenigd Koninkrijk hebben ervoor gezorgd dat er tot nu toe 80% minder Britse toeristen naar de Costa Blanca zijn gevlogen. Tussen begin januari en eind november 2021 heeft het vliegveld Alicante-Elche iets meer dan 1,2 miljoen Britse passagiers ontvangen terwijl dat nog 5,9 miljoen Britse passagiers waren in dezelfde periode in 2019.

Het grote gemis van de Britse toeristen is overal merkbaar, ook logisch als men bedenkt dat de vakantiegangers uit het Verenigd Koninkrijk goed zijn voor 40% van alle buitenlandse toeristen aan de Costa Blanca. In totaal zijn er volgens de gegevens van de Spaanse vliegveldbeheerder Aena 1.259.079 Britse vliegtuigpassagiers die gebruik hebben gemaakt van het vliegveld Alicante-Elche.

Als we naar de statistieken kijken van de Spaanse vliegveldbeheerder Aena en ons alleen concentreren op de Britten dan zien we dat gedurende de eerste 11 maanden van 2021 de meeste passagiers vlogen van/naar het vliegveld Manchester met 188.531 passagiers gevolgd door London Gatwick met 151.388 passagiers en London Stansted met 127.213 passagiers.

Nederlanders en Belgen

Overigens kunnen we in de statistieken ook zien hoeveel Nederlanders en Belgen naar/van Alicante-Elche zijn gevolgen in de eerste elf maanden van 2021. In het geval van Nederlanders gaat het om 522.304 passagiers terwijl dat bij de Belgen 448.512 passagiers waren. 

In Nederland vlogen de meeste Nederlanders vanaf/naar Amsterdam-Schiphol met 267.938 passagiers gevolgd door Eindhoven met 151.653 passagiers, Rotterdam Airport met 76.755 passagiers en Maastricht-Aachen Airport met 24.919 passagiers (Groningen 25, Enschede 9 en Weert 5).

In België vlogen de meeste Belgen vanaf/naar Brussel-Zaventem met 246.891 passagiers gevolgd door Brussel-Charleroi met 123.731 passagiers, Oostende-Brugge met 42.759 passagiers, Antwerpen-Deurne met 23.341 passagiers en Liège-Bierset met 11.760 passagiers (kortrijk 30).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.