Er wonen in Barcelona bijna net zoveel honden als kinderen onder de 12 jaar

Er wonen in Barcelona bijna net zoveel honden als kinderen onder de 12 jaar
Beeld: 123rf

Er wonen in Barcelona bijna net zoveel honden als kinderen onder de 12 jaar

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

BARCELONA – Volgens een studie van betevé leven in Barcelona bijna net zoveel honden als kinderen tussen de 0 en 12 jaar. Om precies te zijn staan in Barcelona 170.505 honden geregistreerd als huisdier of gezelschapsdier terwijl er 171.863 kinderen onder de 12 jaar staan geregistreerd in de Catalaanse hoofdstad.

Betevé heeft daarbij gekeken naar de gegevens van de Consejo de Colegios Veterinarios de Catalunya. Het aantal honden dat ingeschreven staat blijft jaar na jaar stijgen en in 2019 was het de eerste keer dat er op jaarbasis meer dan 10.000 honden bijkwamen. In 2021 zijn tot nu toe alweer 10.688 honden ingeschreven bij de gemeente, meer dan in 2020.

Met betrekking tot de overheersende hondenrassen in de stad, meldt betevé dat de meest voorkomende bastaardhonden (mestizos) zijn, dat wil zeggen geen specifiek ras, waarvan wr 48.291 staan geregistreerd. De ‘mestizos’ worden gevolgd door 11.463 Yorkshire terriers, 7.000 Chihuahuas, 6.291 Bichon Maltese, 5.139 Franse Bulldogs, 4.838 Poedels en een onbekend aantal Golden Retrievers.

In Barcelona is de meest voorkomende hondennamen Luna voor teefjes samen met andere namen zoals Nina, Lola en Linda. Bij reuen is Thor de meest gekozen naam gevolgd door Max, Rocky, Coco en Tobi.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.