Search
menu
Search

De Canarische Eilanden zijn het werken-op-afstand paradijs geworden

De Canarische Eilanden zijn het werken-op-afstand paradijs geworden
Beeld: Holaislascanarias.com / website

De Canarische Eilanden zijn het werken-op-afstand paradijs geworden

Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – Het thuiswerken of werken op afstand wordt bij een bepaalde groep werknemers in Spanje en ook andere landen steeds populairder nu de coronapandemie ervoor heeft gezorgd dat veel bedrijven bijna gedwongen worden om het thuiswerken te bevorderen. In Spanje wordt gesproken over ‘teletrabajar’ en de Canarische Eilanden zijn onder andere vanwege de heerlijke temperatuur in de wintermaanden en het relaxte leven binnen de Europese Unie het thuiswerk-paradijs geworden van Europa.

Werken in het beste klimaat ter wereld zonder Europa en de Europese Unie te verlaten? Op afstand werken met uitzicht op zee, dicht bij de natuur en met een gemiddelde jaartemperatuur van 23 graden? Een kantoor met spectaculaire stranden en natuurparken om werk en vrije tijd te combineren, waar surfen of een wandeling langs de kust misschien wel het beste after work plan is? Dat is allemaal mogelijk op een van de acht Canarische Eilanden.

Of je nu voor Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura, La Graciosa, El Hierro, La Gomera of het op dit moment het door de vulkaan getroffen La Palma kiest, er is altijd wel een ideale plaats om aan werken op afstand te doen. Degene die een vakantiewoning bezitten of waarvan de familie een tweede woning heeft op een van de eilanden heeft geluk en kiest voor de vakantiewoning als het nieuwe homeoffice.

De regionale overheid op de Canarische Eilanden is al in september 2020 een campagne gestart om het thuiswerken onder de zon op de Canarische Eilanden te bevorderen. Deze half miljoen euro kostende campagne is erop gericht om minstens 30.000 ‘teletrabajadores’ naar de eilanden te lokken vanwege de zon, de coronaveilige omgeving en uitstekende leef-, woon- en natuurlijk werkomstandigheden. Of de 30.000 gehaald is is niet bekend, maar men weet wel dat er veel mensen naar de Spaanse archipel zijn gekomen om voor korte of lange tijd op afstand te werken.

Op een speciale website legt de Dienst Toerisme uit waarom de Canarische Eilanden een van de beste werken-op-afstand plaatsen zijn van Europa. Daaronder 10 redenen zoals 1) werken met het beste klimaat ter wereld met gemiddeld 23 graden: 2) Uitstekende vliegverbindingen: 3) perfecte en snelle internet verbinding: 4) gebruikmaken van alle EU-middelen en steun: 5) het betaalmiddel is de euro: 6) werken met het GMT +0 tijdstip: 7) fiscale voordelen: 8) werken met uitzicht op zee: 9) het beste afterwork: 10) leven op een revitaliserende plek.   

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?