skip to Main Content

Cultuurminister Murcia zwaargewond na aanval drie mannen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MURCIA – (Redactie) De minister van Cultuur van de regio Murcia, Pedro Alberto Cruz, is door onbekenden op straat in elkaar geslagen en daarbij zwaargewond geraakt. Drie mannen wachtten de conservatieve politicus op voor zijn woning in de hoofdstad Murcia en brachten hem met een boksbeugel zware verwondingen toe aan het gezicht. Volgens de politie zijn de daders gevlucht. De minister werd in de nacht van zaterdag op zondag met spoed in het ziekenhuis geopereerd. Volgens de artsen is hij niet in levensgevaar.

Cruz is familie van de minister-president van Murcia, Ramón Luis Valcárcel. De conservatieve volkspartij (PP), waartoe die behoort, vermoedt dat de aanval het werk is van een protestbeweging die gekant is tegen de besparingspolitiek van Valcárcel. De socialisten van de Spaanse minister-president José Luis Rodríguez Zapatero hebben de aanval al veroordeeld.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend