skip to Main Content

Tweede Sagrada Familia gratis bezoekdag eindigt met 43.000 bezoekers

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – (Redactie) Dat de Sagrada Familia ook door de inwoners van Barcelona zelf veel bezocht wordt blijkt wel uit het feit dat de tweede van de vier zaterdagen in januari dat de kerk van Gaudí gratis te bezoeken is, werd afgesloten met 43.000 bezoekers. De eerste zaterdag van januari kwamen er ook al 22.000 bezoekers naar de Sagrada Familia die mede vanwege het overlast van het recente bezoek van de Paus de deuren opent voor buurtbewoners en toeristen.

De Sagrada Familia werd in november 2010 door Paus Benedictus ingewijd en in gebruik genomen voor kerkmissen. Dat dit bezoek van de Paus voor veel overlast heeft gezorgd moge duidelijk zijn en de Sagrada Familia wil met het gratis toegankelijk maken van de kerk, de buurtbewoners de kans geven de Gaudí tempel te bezoeken. Dat er op de gratis zaterdagen van januari ook toeristen aanwezig zijn is moge duidelijk zijn. Ook zij mogen gratis naar binnen, dit tot grote verrassing van de toeristen die natuurlijk vanuit gingen dat ze moesten betalen.

De Sagrada Familia is nog twee zaterdagen gratis te bezoeken tussen 9.00 en 14.00 uur, een tijdstip wat men wellicht gaat uitbreiden van 9.00 tot 18.00 uur zodat de toestroom van de mensen over de dag verspreidt wordt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend