Jávea wil geen massatoerisme meer in de baaien en op stranden

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

Jávea wil geen massatoerisme meer in de baaien en op stranden

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De kustplaats Jávea (Xàbia in het Valenciaans) wil nog voor deze zomer de toegang per auto tot de mooie baaien zoals Cala de la Granadella, Cala Portitxol en Cova Tallada aan banden gaan leggen. Gedurende de zomer van 2016 was het een groot massatoerisme verhaal in die normaal gesproken rustige baaien waarbij er dagen waren dat het overvol was. Dat succes moet nu aan banden gelegd gaan worden om de ervaringen van de strandgasten te verbeteren en de natuur geen verdere schade te berokkenen.

De gemeente Jávea heeft voor kwaliteit gekozen en niet hoeveelheid, dat wil zeggen minder toeristen maar een betere ervaring. Jávea staat bekend om de prachtige natuur en mooie baaien met perfecte stranden maar als deze zo vol zijn met honderden toeristen is de lol er vanaf, aldus de gemeente. Daarom gaat men actie ondernemen door de toegang aan de baaien en stranden aan banden te leggen.

Afgelopen zomer waren er al problemen bij de grotten van Llop Marí en Els Òrguens waarbij waterscooters en kleine pleziervaartuigen de veiligheid van de zwemmers in gevaar brachten. Dat werd toen al aan banden gelegd wat zeer goed bevallen is. Nu wil men voor de komende zomer de toegang tot de baaien van Granadella en Portitxol aan banden gaan leggen door een maximaal toegestane hoeveelheid personen en auto’s vast te gaan stellen. Daarnaast wil men mensen gaan vervoeren met bussen in plaats van de tientallen auto’s waarmee strandgasten naar de stranden kwamen.

Ook wordt er actie ondernomen bij de Cova Tallada in het natuurgebied Cap de Sant Antoni aangezien het hier op dagen zo enorm druk was met bergbeklimmers dat men er bijna niet meer kon lopen. Het is nog niet helemaal bekend hoe ze dit probleem willen gaan oplossen maar er moet iets gedaan worden om de ervaringen van de bezoekers positief te laten zijn.

Bezoekers van Jávea en de prachtige baaien kunnen komenden zomer dus acties gaan verwachten van de gemeente waarbij men voor oog heeft om de ervaringen voor de toeristen zo goed mogelijk te laten zijn zonder dat er sprake is van het probleem van het massatoerisme – (Remco Stoffer)

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.