skip to Main Content
Spaanse politie arresteert de Nederlandse zakenman en advocaat Peter Wakkie in Madrid

Spaanse politie arresteert de Nederlandse zakenman en advocaat Peter Wakkie in Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Spaanse politie heeft deze maandag de Nederlandse zakenman en advocaat Peter Wakkie op het Barajas vliegveld van de Spaanse hoofdstad Madrid gearresteerd. Het verzoek van arrestatie kwam van het Amerikaanse FBI en de Nederlandse autoriteiten die de Nederlander verdenken van steekpenningen te hebben betaald aan leden van het Russische kabinet. Volgens woordvoerders heeft de aanhouding van Wakkie in Spanje niets met het onderzoek van de FBI en CIA te maken en is hij wellicht alleen meegenomen voor verhoor.

Hoe dan ook, Peter Wakkie is door agenten van de Spaanse politie gearresteerd op het moment dat zijn vliegtuig uit Amsterdam in Madrid landde. De Nederlander voerde de administratie van het Spaanse bedrijf Zed Worldwide (Zed+) waar ook Michaïl Fridman bij zit die onderzocht wordt door de FBI. Fridman komt tevens voor in de rapporten die de CIA en FBI hebben over de banden tussen de komende Amerikaanse President Donald Trump en het Kremlin in Rusland.

Peter Wakkie heeft meerdere functies gehad zoals commissaris van de ABN Amro bank, bestuurder van Ahold en advocaat. In 2015 werd Wakkie samen met Sipko Schat, oud-Rabobank bestuurder, door de Ondernemingskamer in Amsterdam benoemt tot interim bestuurder bij Zed+ toen dat bedrijf op het punt stond kapot te gaan door ruzies tussen de Spaanse en Russische eigenaren. Die zaak kwam toen voor een Nederlandse rechter omdat Zed+ om fiscaal-juridische redenen in Nederland is gevestigd.

Peter Wakkie kreeg daarop weer ruzie met de Spaanse eigenaren van Zed+ omdat hij blijkbaar meer partij koos voor de Russen dan voor de Spaanse eigenaren. Wakkie zou deze maandag naar Madrid reizen om te praten met mogelijke investeerders die Zed+ zouden willen kopen. Wakkie wordt er tevens van verdacht een onderzoek van de Spaanse familie en aandeelhouder in Zed Worldwide te blokkeren. Deze familie wilde een onderzoek hebben omdat er geld via Zed+ naar Grupo Temafon werd gestuurd waarna er weer 30 miljoen euro naar FunBox werd overgemaakt. Dat “dating” bedrijf is weer eigendom van de Russische minister van Binnenlandse Zaken Alexander Kolokoltsev – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Remco, door dit bericht over weer ‘zo’n frisse jongen’ ben ik beter geïnformeerd dan wat ik over deze uh ……..figuur uit de Nederlandse pers heb kunnen vernemen.
    Kortom; goede berichtgeving. Zo weten we nog eens wat wat anders onder de dekmantel blijft.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken