skip to Main Content
Corruptieproces rondom de Partido Popular gestart in Valencia

Corruptieproces rondom de Partido Popular gestart in Valencia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – Op de dag dat in Barcelona de rechter diverse betrokkenen in het grootste fraude- en corruptieschandaal van Catalonië veroordeeld heeft, is ook in de Comunidad Valenciana weer een nieuw proces van start gegaan. In Valencia kwamen diverse kopstukken van de beruchte “Gürtel” zaak bijeen om samen met het ex PPCV lid Ricardo Costa voor de rechters te getuigen in de zaak van zwart geld en illegale partijfinanciering in de Comunidad Valenciana.

Het is niet de eerste keer dat Francisco Correa, Pablo Crespo en Álvaro Pérez voor de rechter moeten verschijnen aangezien deze drie mannen gezien worden als de kopstukken van een van de grootste fraude- en corruptieschandalen van Spanje waarbij ook de Partido Popular (PP) betrokken is. Deze zaak heet “Gürtel” waarbij ook de regionale PPCV partij in de Comunidad Valenciana betrokken is.

De rechters moeten nu bewijzen dat de eerder genoemde mannen en de ex partijvoorzitter van de PPCV partij Ricardo Costa zwart geld hebben gebruikt om partijcongressen te financieren. Volgens velen is dat echter nog maar het topje van de ijsberg en is er veel meer gaande.

Weliswaar was hij niet aanwezig maar ook de naam Francisco Camps, ooit de regiopremier van de Comunidad Valenciana, wordt veel genoemd. Sterker nog, Francisco Correa, die gezien wordt als de “leider” van het hele fraude drama, zegt dat alles het idee was van Camps.

De fraude, corruptie en het zwarte geld blijven echter niet in de Comunidad Valenciana aangezien Correa zegt dat het geld wat in deze regio werd opgehaald werd doorgestuurd naar Madrid waar de Partido Popular (PP) dat geld in de “caja B” deed verdwijnen, ofwel het potje met zwart geld. Geld wat afkomstig is van diverse zakenmensen die steekpenningen betaalden om zo mooie opdrachten te krijgen.

Ricardo Costa wil dan ook dat de minister-president Mariano Rajoy tekst en uitleg komt geven voor de rechter aangezien hij ten tijde van deze fraude de partijvoorzitter was en dus de maximale verantwoordelijke voor alles wat er gebeurde binnen de Partido Popular.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Prima, haal de bezem er maar door en spoel die politieke riolering maar eens goed schoon! Hopelijk komen dan eindelijk eens politici met schone handen bovendrijven, die dit land uit de zuigende modder der corruptie kunnen trekken. Ongeacht welke partij dan ook, moet hier nu eens een einde aan gemaakt worden en wellicht dat men dan gaat inzien dat er geen toekomst is voor corrupte zakkenvullers.

 2. Wat een zinloze leegte . Geen weg die oplossingen zal bieden . Spanje steunt en kreunt op het toerisme. Logica en zinvolle acties zijn er niet , zeg maar super verdeeld. Een spaanse politieke tapas die veel ruis veroorzaakt. Corrupt stokbroodje er bij en zo verbruikt men de kostbare tijd die er nog is. Hoelang zal het nog duren dat de versnipperende bevolking in Spanje overgaat tot bezinning en echt gaat nadenken in het belang van heel Spanje. Dat geldt ook voor de EU. Het politieke kaartenhuis staat op instorten. In Spanje wat betreft het politieke spelletje onderling vergelijkbaar als spelend op gitaren zonder snaren. Een geluidloos en vooral doelloos proces. Dromen en doorgeschoten kronkels. Van wij hopen en bidden dat het land Spanje weer op de juiste rails bestuurd zal gaan worden. Het is bedroevend te moeten stellen dat het begin van het nieuwe jaar in Spanje weer niet het juiste traject is ingeslagen. Geld in vormen van zwart , wit , corrupt , verdacht etc. Is en blijft een aanstekelijk ingebracht virus dat zich telkens weer verspreidt onder de politieke kliek die eigenlijk het goede voorbeeld moet geven. Samenwerking collectief gezien voor Spanje in en voor de EU stagneert . De formule die in de EU heerst en zich onstabiel voortbeweegt moet flink bijgesteld worden . De neuzen zijn in allerlei richtingen te vinden. Maar als het moet bijstellen ten gunste van alle europeanen voor het genereren voor een beter leven. Hapert en stottert de EU aan alle kanten. De EU landen hebben daar allemaal schuld aan omdat het rammelt in onstabiele regeringen Geld afpakken gaat goed , maar geld geven en gunnen dat dan weer niet. Geloofwaardigheid en houdbaarheid zijn op papier mooie woorden.???!!!

 3. In die periode dat ook Barcenas de boekhouder was van de PP en al vele miljoenen had weggesluisd, hij er ook uit veiligheid een tweede boekhouding bij hield, heeft de PP toen ze voelde dat er onderzoeken zouden komen, 4 harde schijven van het PP-kantoor vernietigd. De dag dat Barcenas deze wilde veiligstellen waren de harde schijven al verdwenen met al het bewijsmateriaal.
  Nu moet via andere wegen en getuigenissen alsnog worden aangetoond dat Rajoy op de hoogte was van het hele gebeuren. Al die tijd heeft hij gelogen omdat hij wist dat het bewijs vernietigd was.

 4. Are LAP recht erop hahahaha
  Waar zitten die mannen en of vrouwen nu van gisteren die o zo
  op catalonie hadden met hun commentaar straf hé de PP is nu aan de beurt
  sepatarise wat was het gisteren ook weer ik lig hier plat van het lachen

 5. Blijf vooral droom naleven, en verlies de realiteit niet uit het zicht, maar dat zit volgens mij bij Juan wel goed.
  Zij die bedrog hebben gepleegd moeten worden gestraft.
  Indien dit niet gebeurd zal het laatste restje vertrouwen in de politiek, nog verder afnemen.
  Maakt mij niets uit wat voor partij het is, wie de zaak beduveld straffen.

 6. Zal ik het bal dan maar openen, voor al die anderen aan die in dit artikel graag hun gelijk over de PP willen halen? En dat het liefst met een verwijzing naar de Catalaanse afscheiding zaak….Zal ik?
  Oh wacht even, het andere artikel over de uitspraken in Catalunya heeft natuurlijk een hoop poten afgezaagd van die mensen….aaaaahhhhhh.

  Maar ook ik sluit echt mijn ogen niet voor wat er binnen de PP heeft gespeeld en speelde. Het is in het algemeen goed dat de rechterlijke macht zich nu moet uitspreken in de diverse corruptie zaken. De PSOE in Andalucia, zaak in Catalunya, en dus nu de PP zaak in Valencia. Goed signaal naar de burger dat men dus wel degelijk ook de PP aanpakt en niet zoals velen riepen, dat die buiten schot bleef als regering partij.

  Het wordt tijd dat het vertrouwen in de politiek in heel Spanje hersteld wordt en dat we met ons allen erop mogen vertrouwen dat er steeds minder corruptie komt. Is dat een utopie? Waarschijnlijk voor een groot deel wel helaas, maar een mens moet toch dromen hebben en hoop hebben, want zonder dat kan je beter maar niet meer opstaan in de ochtend.

  Dus schoonvegen die hele handel, zoveel mogelijk!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken