skip to Main Content
Veel sneeuwval in het noordwesten van de regio Murcia

Veel sneeuwval in het noordwesten van de regio Murcia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MURCIA – In het noordwesten van de autonome deelstaat Murcia is op sommige plaatsen meer dan 10 centimeter sneeuw gevallen waardoor er een grote verkeerschaos was. Het begon maandagmiddag tegen 15.00 uur te sneeuwen in de hoger gelegen delen van de regio Murcia en veel wegen waren al snel onbegaanbaar.

De sneeuw was te merken in het gebied wat bekend staat als Macizo de Revolcadores ofwel Sierra Seca wat een van de hoogst gelegen bergmassieven is van de regio Murcia met de hoogste piek van 2.014 meter. Onder andere de gemeenten Inazares, Campode San Juan, El Sabinar en El Calar hadden op sommige plaatsen te maken met meer dan tien centimeter sneeuw.

Buiten het feit dat de sneeuw voor veel pret en plezier zorgde voor veel – vooral jongere – inwoners van deze regio, zorgde de sneeuw ook voor ellende op de wegen. De sneeuwruimers en strooiwagens moesten extra hard werken waarbij meteen al opviel dat men niet helemaal goed was voorbereid.

Foto’s: La Opinion de Murcia

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken