Zoektocht naar jongen in waterput gaat door in Málaga (donderdag)

Tweejarig kind valt in 110 meter diepe waterput in Málaga
Beeld: Twitter
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MÁLAGA – Afgelopen zondag hebben getuigen gehoord dat de tweejarige Julen in een 110 meter diepe en 25 centimeter brede waterput is gevallen in de gemeente Totalán provincie Málaga. Sindsdien zijn reddingswerkers bezig met de zoektocht naar enig teken van de tweejarige jongen en naar mogelijkheden om de jongen eventueel levend te redden, al wordt die kans steeds kleiner naarmate de tijd verstrijkt.

Buiten het feit dat het om een zeer complexe redding gaat zijn er ook steeds meer mysteries en vragen rondom het vallen van de jongen in de 25 centimeter brede en 110 meter diepe waterput.

Enkele uren nadat men was begonnen met de speurtocht naar de jongen werd op ongeveer 73 meter diepte een zakje gevonden met snoepjes erin, iets dat Julen bij zich droeg volgens zijn ouders. Verder ontbreekt echter elk spoor van de kleine jongen en weet men nog niet waar hij zich bevindt.

Daarnaast is gebleken dat de ouders enkele jaren geleden ook al een andere jongen zijn kwijtgeraakt toen de driejarige Oliver aan een hartstilstand overleed.

Veel mensen vroegen zich van het begin af hoe het kan dat de enorm diepe waterput geen bescherming had en niet afgesloten was. Normaal gesproken doet men dat door er een steen op te leggen of een metalen constructie.

In de krant El Español zegt een 63-jarige waterputten expert uit de omgeving dat het praktisch onmogelijk is dat de tweejarige jongen in de put is gevallen omdat hijzelf nog niet zo lang geleden het gat heeft gedicht met een grote steen. Daarnaast zegt deze expert dat het gat zo smal is dat het bijna onmogelijk is dat de jongen daarin valt. Zo zegt Francisco dat hijzelf hamers en ander gereedschap uit het gat wist te halen omdat het gewoon erg smal is.

De waterput werd aangebracht op zoek naar water maar dat werd niet gevonden waarop de eigenaren van het landhuis besloten niet verder te gaan met zoeken. Francisco zegt dat hij weet wie het gat heeft gemaakt en zegt dat die persoon een professional is.

Ondertussen gaat de reddingspoging verder waarbij er verschillende mogelijkheden zijn zoals het graven van een horizontale gang richting de waterput om zo vanaf onderen de jongen te zoeken en eventueel te redden.

Afgelopen zondag werd bekend dat de tweejarige Julen bij het zoeken naar water in een 110 meter diepe waterput is gevallen. De familie meldde dit ongeval bij de 112 nooddienst om 14 uur zondagmiddag waarna er een actie op touw werd gezet waarbij bijna honderd reddingswerkers van politie en brandweer zijn betrokken.

In eerste instantie ging men uit van een waterput van 150 meter diep en 40 centimeter breed maar na onderzoek werd dit bijgesteld naar 110 meter diep en slechts 25 centimeter breed. Mede vanwege de enorme diepte maar ook de slechts 25 cm breedte is een redding erg moeilijk want een volwassen persoon past niet in het gat.

UPDATE: In de waterput heeft men haar aangetroffen dat onderzocht werd op DNA en waaruit de onderzoekers de conclusie trekken dat dit van de tweejarige Julen is. Het haar werd gevonden toen men aarde en puin uit de waterput omhoog haalde. De vondst van de haren heeft de reddingswerkers opnieuw kracht gegeven om door te gaan met de reddingspoging.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.