skip to Main Content
Zoektocht naar jongen in waterput gaat door in Málaga (donderdag)
La Vanguardia

Zoektocht naar jongen in waterput gaat door in Málaga (donderdag)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Afgelopen zondag hebben getuigen gehoord dat de tweejarige Julen in een 110 meter diepe en 25 centimeter brede waterput is gevallen in de gemeente Totalán provincie Málaga. Sindsdien zijn reddingswerkers bezig met de zoektocht naar enig teken van de tweejarige jongen en naar mogelijkheden om de jongen eventueel levend te redden, al wordt die kans steeds kleiner naarmate de tijd verstrijkt.

Buiten het feit dat het om een zeer complexe redding gaat zijn er ook steeds meer mysteries en vragen rondom het vallen van de jongen in de 25 centimeter brede en 110 meter diepe waterput.

Enkele uren nadat men was begonnen met de speurtocht naar de jongen werd op ongeveer 73 meter diepte een zakje gevonden met snoepjes erin, iets dat Julen bij zich droeg volgens zijn ouders. Verder ontbreekt echter elk spoor van de kleine jongen en weet men nog niet waar hij zich bevindt.

Daarnaast is gebleken dat de ouders enkele jaren geleden ook al een andere jongen zijn kwijtgeraakt toen de driejarige Oliver aan een hartstilstand overleed.

Veel mensen vroegen zich van het begin af hoe het kan dat de enorm diepe waterput geen bescherming had en niet afgesloten was. Normaal gesproken doet men dat door er een steen op te leggen of een metalen constructie.

In de krant El Español zegt een 63-jarige waterputten expert uit de omgeving dat het praktisch onmogelijk is dat de tweejarige jongen in de put is gevallen omdat hijzelf nog niet zo lang geleden het gat heeft gedicht met een grote steen. Daarnaast zegt deze expert dat het gat zo smal is dat het bijna onmogelijk is dat de jongen daarin valt. Zo zegt Francisco dat hijzelf hamers en ander gereedschap uit het gat wist te halen omdat het gewoon erg smal is.

De waterput werd aangebracht op zoek naar water maar dat werd niet gevonden waarop de eigenaren van het landhuis besloten niet verder te gaan met zoeken. Francisco zegt dat hij weet wie het gat heeft gemaakt en zegt dat die persoon een professional is.

Ondertussen gaat de reddingspoging verder waarbij er verschillende mogelijkheden zijn zoals het graven van een horizontale gang richting de waterput om zo vanaf onderen de jongen te zoeken en eventueel te redden.

Afgelopen zondag werd bekend dat de tweejarige Julen bij het zoeken naar water in een 110 meter diepe waterput is gevallen. De familie meldde dit ongeval bij de 112 nooddienst om 14 uur zondagmiddag waarna er een actie op touw werd gezet waarbij bijna honderd reddingswerkers van politie en brandweer zijn betrokken.

In eerste instantie ging men uit van een waterput van 150 meter diep en 40 centimeter breed maar na onderzoek werd dit bijgesteld naar 110 meter diep en slechts 25 centimeter breed. Mede vanwege de enorme diepte maar ook de slechts 25 cm breedte is een redding erg moeilijk want een volwassen persoon past niet in het gat.

UPDATE: In de waterput heeft men haar aangetroffen dat onderzocht werd op DNA en waaruit de onderzoekers de conclusie trekken dat dit van de tweejarige Julen is. Het haar werd gevonden toen men aarde en puin uit de waterput omhoog haalde. De vondst van de haren heeft de reddingswerkers opnieuw kracht gegeven om door te gaan met de reddingspoging.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
  1. Ik Verbaas me heel erg, hoe een jongetje van 2 jaar oud in die put is gevald? Als die put alleen maar 25 centimeter breed is?, Ik geloof in woonden en hoop dat het kindje kan nog leven gevonden worden! Ik ben zelf moeder ik leef met zijn ouders mee!

    1. Ja Victoria, (afgezien van je woord gebruik) begrijp ik je reactie perfect. Ik vind het ook een uiterst vreemde zaak als inderdaad de breedte van de put slechts 25 cm zou zijn. Ik denk dat ge dan al moeite moet doen om een 2 jarig kind er in te wringen. 2 jaar is geen baby meer. Maar ja wij allen waren niet ter plaatse als het gebeurt is en de berichtgeving kan soms wel heel verdraaid worden. Het blijft natuurlijk een drama voor de ouders tenzij ze iets te maken hebben met de verdwijning (!?).

  2. Oplossing:

    Er is een film, sla een nieuwe buis vlak naast de buis die al bestaat, op 110 mtr een dwarsgang en je hebt het kindje gered! Waarom doet niemand dit?

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken