Zoektocht naar jongen in waterput gaat door in Málaga (donderdag)

Tweejarig kind valt in 110 meter diepe waterput in Málaga
Beeld: Twitter

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Afgelopen zondag hebben getuigen gehoord dat de tweejarige Julen in een 110 meter diepe en 25 centimeter brede waterput is gevallen in de gemeente Totalán provincie Málaga. Sindsdien zijn reddingswerkers bezig met de zoektocht naar enig teken van de tweejarige jongen en naar mogelijkheden om de jongen eventueel levend te redden, al wordt die kans steeds kleiner naarmate de tijd verstrijkt.

Buiten het feit dat het om een zeer complexe redding gaat zijn er ook steeds meer mysteries en vragen rondom het vallen van de jongen in de 25 centimeter brede en 110 meter diepe waterput.

Enkele uren nadat men was begonnen met de speurtocht naar de jongen werd op ongeveer 73 meter diepte een zakje gevonden met snoepjes erin, iets dat Julen bij zich droeg volgens zijn ouders. Verder ontbreekt echter elk spoor van de kleine jongen en weet men nog niet waar hij zich bevindt.

Daarnaast is gebleken dat de ouders enkele jaren geleden ook al een andere jongen zijn kwijtgeraakt toen de driejarige Oliver aan een hartstilstand overleed.

Veel mensen vroegen zich van het begin af hoe het kan dat de enorm diepe waterput geen bescherming had en niet afgesloten was. Normaal gesproken doet men dat door er een steen op te leggen of een metalen constructie.

In de krant El Español zegt een 63-jarige waterputten expert uit de omgeving dat het praktisch onmogelijk is dat de tweejarige jongen in de put is gevallen omdat hijzelf nog niet zo lang geleden het gat heeft gedicht met een grote steen. Daarnaast zegt deze expert dat het gat zo smal is dat het bijna onmogelijk is dat de jongen daarin valt. Zo zegt Francisco dat hijzelf hamers en ander gereedschap uit het gat wist te halen omdat het gewoon erg smal is.

De waterput werd aangebracht op zoek naar water maar dat werd niet gevonden waarop de eigenaren van het landhuis besloten niet verder te gaan met zoeken. Francisco zegt dat hij weet wie het gat heeft gemaakt en zegt dat die persoon een professional is.

Ondertussen gaat de reddingspoging verder waarbij er verschillende mogelijkheden zijn zoals het graven van een horizontale gang richting de waterput om zo vanaf onderen de jongen te zoeken en eventueel te redden.

Afgelopen zondag werd bekend dat de tweejarige Julen bij het zoeken naar water in een 110 meter diepe waterput is gevallen. De familie meldde dit ongeval bij de 112 nooddienst om 14 uur zondagmiddag waarna er een actie op touw werd gezet waarbij bijna honderd reddingswerkers van politie en brandweer zijn betrokken.

In eerste instantie ging men uit van een waterput van 150 meter diep en 40 centimeter breed maar na onderzoek werd dit bijgesteld naar 110 meter diep en slechts 25 centimeter breed. Mede vanwege de enorme diepte maar ook de slechts 25 cm breedte is een redding erg moeilijk want een volwassen persoon past niet in het gat.

UPDATE: In de waterput heeft men haar aangetroffen dat onderzocht werd op DNA en waaruit de onderzoekers de conclusie trekken dat dit van de tweejarige Julen is. Het haar werd gevonden toen men aarde en puin uit de waterput omhoog haalde. De vondst van de haren heeft de reddingswerkers opnieuw kracht gegeven om door te gaan met de reddingspoging.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
6 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Er kan veel tegenwordig is nu niet mogelijk om een camera te laten zaken naar 110 meter ze kunnen zo veel

Ik Verbaas me heel erg, hoe een jongetje van 2 jaar oud in die put is gevald? Als die put alleen maar 25 centimeter breed is?, Ik geloof in woonden en hoop dat het kindje kan nog leven gevonden worden! Ik ben zelf moeder ik leef met zijn ouders mee!

Ja Victoria, (afgezien van je woord gebruik) begrijp ik je reactie perfect. Ik vind het ook een uiterst vreemde zaak als inderdaad de breedte van de put slechts 25 cm zou zijn. Ik denk dat ge dan al moeite moet doen om een 2 jarig kind er in te wringen. 2 jaar is geen baby meer. Maar ja wij allen waren niet ter plaatse als het gebeurt is en de berichtgeving kan soms wel heel verdraaid worden. Het blijft natuurlijk een drama voor de ouders tenzij ze iets te maken hebben met de verdwijning (!?).

Ik ben echt heel verbaas hoe een jongetje van 2 jaar in de put

Oplossing:

Er is een film, sla een nieuwe buis vlak naast de buis die al bestaat, op 110 mtr een dwarsgang en je hebt het kindje gered! Waarom doet niemand dit?

En dan zijn er twee buizen van 25 cm naast elkaar. En toen?

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.