Spanje positief over een Europees corona-vaccinatiecertificaat

Spanje positief over een Europees corona-vaccinatiecertificaat
Beeld: Freepik

Spanje positief over een Europees corona-vaccinatiecertificaat

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Griekse premier Kyriakos Mitsotakis heeft een brief geschreven naar de Europese Commissie waarin hij vraagt om een Europees corona-vaccinatiecertificaat. Dat kan ook omschreven worden als een EU-vaccinpaspoort waarmee EU-burgers kunnen aantonen dat ze gevaccineerd zijn om zo tussen de EU-landen te kunnen reizen.

Een Europees corona-vaccinatiecertificaat of EU-vaccinpaspoort zou met name handig zijn voor de inwoners van de Europese Unie wanneer ze op vakantie willen gaan en zo kunnen aantonen dat ze gevaccineerd zijn. Griekenland ziet dit idee als een extra middel om het toerisme in eigen land maar ook binnen de EU weer op gang te krijgen.

Het vaccineren is in praktisch geen enkel EU-land verplicht maar men zou wel bij het boeken van een reis als verplichting kunnen stellen dat dit alleen mogelijk is met een EU-vaccinpaspoort.  

Europees Commissievoorzitter Von der Leyen is positief over het idee en heeft aangegeven dit op donderdag met de regeringsleiders te gaan bespreken. Maar Von der Leyen wijst wel op het gevaar van discriminatie van EU-burgers die bv. nog geen toegang tot het vaccin hebben gekregen.

Deze personen zouden dan eventueel alsnog kunnen reizen maar dan met een de negatieve PCR-test resultaten. Dat zou dan naar alle waarschijnlijkheid ook zo gelden voor personen die zich niet willen laten vaccineren.

Ook Spanje ziet wel wat in een Europees corona-vaccinatiecertificaat waardoor ook het toerisme in Spanje komende zomer weer op gang kan komen. Met een Europees corona-vaccinatiecertificaat zou de verplichte negatieve PCR-test eis eventueel kunnen komen te vervallen.

Voorlopig is er echter nog geen beslissing genomen en zoals vaak op Europees niveau gaat het proces langzaam.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.