Slechts 6,7 procent van de inwoners in Spanje heeft nog geen coronaprik laten zetten

Slechts 6,7 procent van de inwoners in Spanje heeft nog geen coronaprik laten zetten
Beeld: Freepik

Slechts 6,7 procent van de inwoners in Spanje heeft nog geen coronaprik laten zetten

MADRID – De vaccinatiecampagne in Spanje mag succesvol genoemd worden omdat het overgrote merendeel van de inwoners zich tenminste één keer heeft laten vaccineren tegen Covid-19. Terwijl 38,1 miljoen mensen volledig gevaccineerd zijn met twee prikken en er ook inmiddels bijna 17,2 miljoen mensen een boosterprik hebben gekregen, is bekend gemaakt dat in Spanje waar meer dan 47,45 miljoen mensen wonen er ‘slechts’ 3,2 miljoen niet of niet volledig zijn gevaccineerd tegen Covid-19.

Circa 3,2 miljoen van alle inwoners van Spanje (ongeacht de leeftijd) is nog niet gevaccineerd tegen Covid-19. Dat is 6,7% van de totale bevolking in Spanje en dus een kleine groep vergeleken met de 80,5% van alle 47.450.795 inwoners (dus ook die onder de 12 jaar) die volledig gevaccineerd is, een percentage van 90,4% als gekeken wordt naar inwoners van Spanje van 12 jaar en ouder.  

38.144.506 personen (80,5%) hebben inmiddels twee prikken ontvangen en zijn volledig gevaccineerd terwijl er ook nog eens 17.195.074 inwoners (36,3%) van Spanje een boosterprik hebben gehad. Er zijn inmiddels ook 1.345.281 kinderen (40,9%) die de eerste corona-prik hebben gekregen.

Er zijn volgens de cijfers van het Ministerie van Volksgezondheid circa 828.000 inwoners die al een eerste coronaprik hebben gehad maar nog geen tweede coronaprik en dus gedeeltelijk gevaccineerd zijn. Vanwege de opmars van de Omicron-variant en de feestdagen zijn er meer dan 386.000 inwoners die toch met het vaccinatieproces begonnen zijn en in ieder geval een eerste coronaprik hebben laten zetten. 

Sinds 15 december 2021 zijn er in Spanje meer dan 4,5 miljoen coronapirkken gezet, op te splitssen in 1,3 miljoen kindervaccins, 2,6 miljoen boosterprikken en de rest eerste of tweede coronaprikken.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.